ekonomijobb.se

Redovisningsekonom till Recipo

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-07-12

Ansök nu

Redovisningsekonom till Recipo

Är du redo för att ta dig an en ny utmaning inom redovisning och samtidigt vara med i utvecklingen av elektronikbranschens påverkan på miljön? Nu har du chansen att kliva in i en bred och flexibel roll som Redovisningsekonom på Recipo. De står inför en spännande tid framöver och verkar inom en viktig och föränderlig bransch men framförallt är de med i kampen för en positiv utveckling av människans påverkan på vår omgivning!

Om tjänsten

Recipo startade under våren 2007 med syftet att erbjuda ett alternativ på marknaden för elektronikproducenter att uppfylla sitt producentansvar. Målet var att tillhandahålla en kostnadseffektiv lösning för producenterna och samtidigt vara en ansvarsfull aktör som är med och utvecklar den cirkulära ekonomin inom elektronikbranschen. Under åren som gått har det hunnit hända mycket och i dagsläget använder sig mer än 200 elektronik- och batteriföretag av Recipos tjänster i Sverige, Norge och Danmark och tillsammans ansvarar de för att över 60 000 ton elektronikavfall per år tas om hand på bästa möjliga sätt. Recipo har även startat upp en egen återvinningsanläggning för plast från elavfall. Läs gärna mer om detta här!

På ett ljust och härligt kontor i Gamla stan har vi Recipos sverigekontor där en mindre grupp kollegor huserar. Läs gärna mer om dem, kanske dina framtida kollegor, här. I rollen som Redovisningsekonom (Financial Accountant) kommer du att arbeta i en bred och ansvarsfull roll där du har hand om både det löpande redovisningsarbetet, men också med att driva positiv förändring i fråga om effektivisering och automatisering i ekonomiflödena. Till viss del arbetar du i nära samarbete med dina kollegor samtidigt som du till stor del kommer att arbeta på egen hand. Du rapporterar till CFO som tillsammans med resten av gänget kommer se till att du får en bra introduktion och fortsatt utveckling hos dem. Personen som tidigare haft denna roll beskriver rollen såhär:

”I rollen som Financial Accountant på Recipo har jag fått chansen att ta stort ansvar, vilket varit en mycket bra drivkraft. Arbetet är varierande och det ges stora möjligheter till utveckling. På Recipo arbetar vi i ett tight team, och gör dagarna roliga och inspirerande.”

Du erbjuds

 • Vara del i en organisation som aktivt arbetar med hållbarhetslösningar för elektronik och verkar för att driva positiv förändring i en fråga om någonting som berör oss alla: miljön!
 • En varierad och utvecklande roll i en organisation med framgångsrik historia och spännande framtid.
 • Frihet under ansvar hos ett företag som uppmuntrar nya idéer och utveckling.

Arbetsuppgifter

I denna roll ansvarar du för redovisningsarbetet i den svenska moderbolaget och samarbetar med konsulter i de andra nordiska länderna. Du kommer att ha en bred roll som sträcker sig över större delen av det ekonomiska flödet. Du kommer exempelvis att arbeta med:

 • Löpande bokföring, avstämningar och momsredovisning
 • Leverantörsreskontra och kundreskontra
 • Bokslut, årsredosving och årliga deklarationer
 • Rapportering till försäkringsbolag och myndigheter
 • Sammanställning av producentrapporter och framtagande av beslutsunderlag
 • Vara med i utvecklingsarbetet kopplat till effektivisering och automatisering i ekonomiflödena

Extern leverantör stöttar med kontroll av bokslut, årsredovisning och årliga deklarationer.

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial ekonomiutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har minst 2 års bred erfarenhet av ekonomiarbete från såväl kund- som leverantörsreskontra
 • Är flytande i svenska och har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift då du dagligen kommunicerar på båda språken
 • Besitter goda kunskaper i Officepaketet, framförallt Excel

Det kommer anses som meriterande om du har erfarenhet av brett ekonomiarbete från ett mindre bolag där du arbetat i hela eller större delar av det ekonomiska flödet och om du arbetat i affärsplattformen MyBusiness.

Som person är du:

 • Strukturerad
 • Självgående
 • Flexibel
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Omgående, med viss hänsyn till uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid där 6 månaders provanställning tillämpas följt av tillsvidareanställning om båda parterna är nöjda därefter.

 • Anställningsform: Detta är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen sköts av Academic Work men du blir anställd av Recipo.

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Recipos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

Recipo är ett kollektivt insamlings- och återvinningssystem för elutrustning och batterier med verksamhet i de nordiska länderna. De arbetar med att länka samman elektronikproducenter, myndigheter, återvinnare och forskningsvärlden för att effektivisera återvinningen, öka återanvändningen, tillvarata miljövärden och sänka kostnader. Verksamheten drivs av en ekonomisk förening som grundades år 2007 vilken har till syfte att hjälpa anslutna företag att uppfylla sitt producentansvar. Medlemmarna har gett Recipo uppdrag att leverera en tjänst som både har hög kvalitet och samtidigt är kostnadseffektiv. De tar ett stort ansvar för avfallet igenom hela värdekedjan fram tills det inte längre är avfall.

Dela detta jobb

Redovisningsekonom till Recipo

Academic Work