ekonomijobb.se

logga

Redovisningsekonom till Pantbanken

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2020-12-18

Ansök nu

Redovisningsekonom till Pantbanken

Logo

Pantbanken Sverige lämnar lån till privatpersoner mot lös egendom. I över 150 år har Pantbanken erbjudit trygga lån till människor med personliga ägodelar som säkerhet. Genom åren har vi sett det mesta som man tänka sig, från klockor och konstverk till annorlunda antikviteter och August Strindbergs hela bohag. Företaget grundades 1866 och är det snabbast växande Pantlåneföretaget i Sverige med 21 pantbanker runt om i Sverige och 3 i Finland samt 4 digitala plattformar för auktioner och ädelmetallinköp. Läs mer om företaget på www.pantbanken.se

Är du Ekonomiassistent idag och redo för ett nästa steg i rollen som Redovisningsekonom? Ser du positivt på att komma till en verksamhet som både är anrik och stabil, och samtidigt dynamisk och snabbväxande? Har du god grundförståelse för löpande redovisning och viljan att utvecklas vidare som del av ett familjärt team? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

Till Pantbanken Sverige söker vi nu en kvalitetsmedveten Redovisningsekonom. Vi söker dig som trivs i en verksamhetsnära roll med breda kontaktytor, då du kommer att stötta och samarbeta med såväl kollegor i teamet som medarbetare ute i verksamheten. Du bör trivas med kombinationen av löpande arbetsuppgifter och mer utmanande frågeställningar. Du kommer att ingå i ett team om fyra personer som tillsammans ansvarar för bland annat administration, redovisning, konsolidering, moms- och skatt, bokslut och rapportering för Pantbanken. I rollen som Redovisningsekonom ansvarar du för delar av den operativa redovisningen i moderbolaget, samt för att stötta verksamheten i frågor som ligger inom ditt område. Vi söker dig som har en god grundförståelse för redovisningsflödet och en vilja att lära dig mer och utvecklas. I den här rollen rapporterar du till bolagets Ekonomichef och tjänsten är placerad på Pantbanken Sveriges huvudkontor på Östermalm, Stockholm. Pantbanken befinner sig i en spännande fas med bland annat tillväxt och spännande projekt, och vi söker dig som vill vara med på resan!

Dina arbetsuppgifter

Den här tjänsten är bred och varierad, men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • Ansvara för leverantörsreskontran
  • Arbeta med löpande bokföring och avstämningar
  • Upprätta månads-, kvartals-, och årsbokslut enligt K3 (med viss stöttning om behov finns)
  • Administrera betalningar
  • Supportera intressenter i verksamheten avseende frågor inom ditt område
  • Driva eller delta i projekt och förbättringsarbete

Din profil

Du har troligtvis en eftergymnasial utbildning inom ekonomi, i kombination med några års praktisk erfarenhet inom redovisning. Vi tror att du idag arbetar som Ekonomi- eller Redovisningsassistent och att du känner dig redo att utvecklas i ett nästa steg. Grundläggande förståelse för redovisningsprinciper och löpande bokföring är ett krav, men du behöver inte självständigt ha upprättat bokslut tidigare. Viktigast är att du har ett intresse och en stark vilja att lära dig. Erfarenhet av att effektivisera, förbättra och automatisera processer är ett plus! 

Du som person

För att trivas i rollen tror vi att du är en ansvarsfull, kvalitetsmedveten och noggrann person med sinne för detaljer och struktur. Då teamet ser sig själva som ett servicekontor bör du trivas i en tjänst med många kontaktytor och se det som naturligt hjälpa och stötta såväl dina kollegor som övriga medarbetare inom organisationen. På Pantbanken främjas ett öppet och familjärt klimat, och vi ser därför att du är en person som gör vad du kan för att bidra till en trivsam arbetskultur. På Pantbanken finns ständigt spännande projekt på gång, och det är viktigt att du har en positiv inställning till förändring och förnyelse!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Pantbanken Sverige med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Kim Engdahl på Prodiem, tfn 073-445 50 14 eller Anna Abrahamsson tfn 070-691 01 35. Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Redovisningsekonom till Pantbanken

Prodiem