ekonomijobb.se

Redovisningsekonom till KTH

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-04-08

Ansök nu

Redovisningsekonom till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Om tjänsten

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Redovisningsgruppen ansvarar för KTH:s redovisningsmodell, KTH:s koncernredovisning och KTH:s bokslutsarbete samt det Gemensamma verksamhetsstödets (GVS) projektredovisning, löpande redovisning och bokslut där redovisningsansvarig på GVS har ett funktionsansvar. Gruppen består av två team, Team KTH och Team GVS, och samarbete mellan teamen förekommer.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som redovisningsekonom är placerad i redovisningsgruppens Team GVS och omfattar främst ekonomiska frågor rörande avdelningarna inom GVS. I tjänsten ingår utöver vanligt förekommande arbetsuppgifter i samband med bokslutsarbete bland annat även följande uppgifter:

  • löpande redovisning 
  • avstämningar
  • projektredovisning
  • ekonomisk rapportering av externt finansierade projekt

Vid behov ingår även andra arbetsuppgifter inom redovisningsgruppens ansvarsområden. Du rapporterar till den redovisningsansvariga på GVS samt KTH:s redovisningschef.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är civilekonom/högskoleekonom eller har annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift då båda språken krävs i det dagliga arbetet och du har goda kunskaper i Excel.

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter eller relevant erfarenhet från KTH, annat lärosäte eller annan statlig myndighet. Det är också meriterande om du har arbetat i affärssystemet UBW Agresso.

I din yrkesroll är du noggrann och har en god förmåga att ta egna initiativ. Du är serviceinriktad och uppvisar en mycket god samarbetsförmåga. Vidare tar du ansvar för ditt arbete och kan hantera arbetstoppar, vid till exempel bokslut, på ett bra sätt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Anställningen är tillsvidare och inleds med sex månaders provanställning.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Stockholm

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer: VP-2020-0109

Kontakt: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se

Publicerat: 2020-03-09

Sista ansökningsdag: 2020-03-25

Dela detta jobb

Redovisningsekonom till KTH

Academic Work