ekonomijobb.se

Redovisningsekonom till Ernström & Co

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2019-08-03

Ansök nu

Redovisningsekonom till Ernström & Co

Är du en positiv, driven, strukturerad och analytisk person som vill ta nästa steg i din karriär? Då kan tjänsten inom Ernström & Co sfären vara något för dig! Vi söker en kompetent och självgående redovisningsekonom till Ernström & C:o sfärens kontor i centrala Göteborg. Här ges du möjlighet att sätta din prägel och utveckla redovisningsarbetet för ett antal av sfärens investeringsbolag. I rollen som redovisningsekonom får du chansen att vara en del av en spännande utveckling i en verksamhet som genomgår en förändring där man bl.a. behöver förändra redovisningsrollerna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Kontoavstämningar
  • Löpande redovisning för mindre legala bolag och stiftelser
  • Ta fram material inför revison
  • Löpande kontakt med banker
  • Beräkna räntor
  • Upprätta/ vara behjälplig vid kvartal- och årsbokslut
  • Boka och stämma av utländska fonder Även assistera med bokföring för Ernström & C:o koncernens övriga bolag:
  • Leverantörsreskontra
  • Löpande bokföring
  • Kvittohantering & Reseräkningar Att hålla sig uppdaterad avseende regelverk och redovisningsstandarder ingår därför som en naturlig del i arbetet.

Vem är du?

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, gärna inom redovisning, och vi tror du har något års erfarenhet av redovisningsarbete alternativt har du erfarenhet som revisor eller redovisningskonsult. Du ser vad som behöver göras - samtidigt som du är dina kollegor behjälplig vid behov. Du har lätt för att prioritera, är noggrann, prestigelös samt är van att ha ”många bollar i luften”. Vi ser även att du har förmågan att hugga i där det behövs- högt som låg så som det är i en liten familjeägd verksamhet. Du tar eget ansvar för ditt arbete och din initiativförmåga driver arbetet framåt mot målet. Du anpassar dig efter situationen och med din kommunikativa förmåga bidrar du till utveckling och problemlösning. Du förstår vikten av goda relationer; internt likväl som externt och att samarbeta kommer naturligt för dig. Du trivs att arbeta självständigt såsom i grupp samt är van att axla stort ansvar. Vidare är du intresserad av siffror och redovisningsfrågor och du kan på ett bra och pedagogiskt sätt förklara komplexa samband.

Organisation:

Ernström och Co. Är ett familjeägt investeringsföretag i fjärde generationen av familjen Hobohm-Hielte. De har sina rötter inom industri och handel och är idag ett finansiellt handelshus med industri, fastigheter och investeringar som fokus. Läs gärna mer på www.ernstrom.se

Hur gör jag?

Vi jobbar med löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag. I den här rekryteringsprocessen samarbetar Ernström & Co med Mpya Finance. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Anna Ström 0706- 47 48 11 anna.strom@mpya.se eller Linda Målberg 0733-80 77 88, linda.malberg@mpya.se
Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Redovisningsekonom till Ernström & Co

Mpya Finance