ekonomijobb.se

Redovisningsekonom till Brainheart Energy

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Redovisningsekonom till Brainheart Energy

Vi söker en erfaren redovisningsekonom/redovisningskonsult som vill ha ett fritt och självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter. Kanske är du nu konsult och van vid att arbeta med olika bolag men vill ha en mera fast plats och få vara med där det händer! Du kommer ansvara för två bolags redovisning i regionen, från löpande bokföring, kund och leverantörsreskontra till månadsavstämningar, bokslut och årsredovisning. Du kommer att arbeta självständigt med företagets alla redovisningsrelaterade frågor men har kollegor i övriga bolag och på vårat huvudkontor att samarbeta med. Tjänsten är placerad i Sala på ett av bolagens kontor, men du förväntas också spendera viss tid i Sollentuna, där det andra bolaget har sitt kontor.

I rollen som redovisningsansvarig kommer du att arbeta med varierande ekonomiska och administrativa arbetsuppgifter såsom bokföring, ekonomiska transaktioner, audit, momsredovisning, löner, samt rapportering av skatter och avgifter. Du får en nyckelroll internt i bolagen och stöttar platschef med ditt kunnande inom ekonomi och redovisning. Du är behjälplig i dialog med revisorer och i samband med revision. Men också en nyckelspelare i att bygga, utveckla och förbättra rutiner och redovisningsstruktur i bolagen och regionen tillsammans med dina kollegor inom ekonomi. Du kommer, utöver övriga bolags redovisningsekonomer, ha stöd av och nära samarbete med koncernredovisningsansvarig samt regionens Business Controller.

Personliga egenskaper

Du är stabil, trygg och strukturerad och har förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi tror även att du är handlingskraftig och beslutsam och har stor vana att arbeta i högt tempo. För att trivas med arbetsuppgifterna är det viktigt att vara serviceinriktad och flexibel och att du självständigt kan hitta lösningar på de varierande behov och frågeställningar som uppstår på kontoret. Du har god kommunikativ och social förmåga. Som person är du positiv, prestigelös och har hög integritet.

Vem är du?

Du är har examen inom ekonomi eller förvärvat motsvarande erfarenheter i arbetslivet, med stor vana att arbeta med allt från löpande bokföring och avstämningar till bokslut och att delta i projekt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som trivs lika bra att arbeta i team, som att självständigt driva och ta ansvar för dina arbetsuppgifter. Du tvekar inte på att ta egna initiativ, är lösningsfokuserad och har ett högt engagemang. Då rollen är bred är det även viktigt att du är prestigelös och trivs i en pragmatisk miljö.

Huvudsakliga Arbetsuppgifter:

  • Löpande bokföring
  • Kund- och leverantörsreskontra
  • Avstämningar
  • Månads- och årsbokslut
  • Moms och skattedeklarationer
  • Löneadministration
  • Diverse administrativa uppgifter inom ekonomi och konto

Det är meriterande om du också

  • Har tidigare erfarenhet av en roll som Redovisningsansvarig, Redovisningskonsult eller motsvarande
  • Har goda kunskapar i Excel, Hogia Lön och Fortnox
  • Är bokslutssjälvgående hela vägen fram till årsredovisning

Ansökan

Senaste datum för ansökan är 2020-05-31. Urval görs löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan senaste datum för ansökan passerat.

För frågor om tjänsten

Kristoffer Sjökvist, Business Controller Stockholm/Mälardalen

E-mail: Kristoffer.sjokvist@brainheart.com

Mobil: 072-222 22 02

Dela detta jobb

Redovisningsekonom till Brainheart Energy

Vattenfall AB