ekonomijobb.se

Redovisningsekonom till Bonnier News

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2019-10-07

Ansök nu

Redovisningsekonom till Bonnier News

Bonnier News är ett av Sveriges ledande mediehus och befinner sig mitt i den digitala transformationen av mediebranschen. Bonnier News har en passion för media och yttrandefrihet. Som ett av Sveriges ledande mediehus når Bonnier News över tre miljoner läsare varje dag. Bonnier News ingår i Bonnierkoncernen och omfattar Dagens Nyheter, Dagens Industri, Expressen, HD-sydsvenskan, Bonnier Business Media, Bonnier News Lifestyle, tryckerikoncernen Bold Printing Group samt investeringar i ett flertal digitala tillväxtbolag.

Du ingår i Bonnier News ekonomiorganisation och tillhör gruppen Accounting och du rapporterar till chef för Financial Control. Bonnier News har sedan några år tillbaka outsourcat stora delar av den transaktionella redovisningen till ett Shared Service Center vilket innebär att Accounting arbetar mer med övervakning, analys, uppföljning och processutveckling av leverantörsfakturaprocessen. Tjänsten är belägen på Bonnier News huvudkontor på Kungsholmen och arbetsmiljön präglas av en familjär, innovativ och framåtsträvande stämning

Om rollen

Som Redovisningsekonom på Bonnier News arbetar du med flertal olika arbetsuppgifter och du har många kontaktytor inom organisationen där service, problemlösning och lagarbete utgör en central del. Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Fakturering och uppföljning
  • Hantering och justering av leverantörsfakturor
  • Reserveringar av leverantörskostnader
  • Identifiera, delta och kontinuerligt förbättra och effektivisera processer och flöden
  • Initiera och driva förbättringsprojekt inom enheten såsom att automatisera flöden
  • Kontakt med Shared Service Center Bonnier Solutions i både Indien och Sverige

Vem är du?

Du är ekonom och har ett par års erfarenhet av liknande arbete. Du har tidigare erfarenhet av stora flöden av transaktioner och leverantörsfakturor. Vidare har du ett systemintresse samt goda kunskaper i Excel. Har du också tidigare erfarenhet av en komplex verksamhet med många legala enheter och affärsområden så är det meriterande. Som person är du självklart noggrann, strukturerad och ansvarstagande och har en vana att arbeta flexibelt för att kunna leverera under perioder av hög arbetsbelastning. Du är prestigelös och positiv som person samt trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Du samarbetar bra med andra, men kan samtidigt driva ditt eget arbete framåt. Av naturen är du en serviceinriktad person som gillar att ha många kontaktytor.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Bonnier News med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Michaela Järnvall på michaela.jarnvall@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Bonnier News

Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Dagens industri, Bonnier Business Media och Bonnier News Lifestyle når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.

Dela detta jobb

Redovisningsekonom till Bonnier News

Mpya Finance