ekonomijobb.se

Brightby söker nu en driven koncernredovisningsekonom med intresse för IT-system till DeLaval. Kontoret ligger i trevlig miljö i Tumba med närhet till buss och pendeltåg alternativt fri parkering.

I den här rollen kommer du att arbeta aktivt med förbättring och effektivisering av redovisningsarbetet. Som koncernredovisningsekonom kommer du att arbeta inom en grupp om 3 personer och rapportera till koncernredovisningschefen. Gruppen arbetar med legal rapportering och konsolidering samt redovisning och systemrelaterade frågor. Du kommer även att vara ansvarig för att supporta och stödja rapportörerna i systemen som  används.

Arbetsuppgifter som koncernredovisningsekonom med särskilt intresse för IT-system:

  • Koncern- och bolagsredovisning
  • Delaktig i månads-, kvartals- och årsbokslut, konsolidering för ca 60 dotterbolag
  • Avstämningar koncernmellanhavanden
  • Ansvarig för systemadministration av systemet för leasingavtal
  • Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolag
  • Delaktig i projekt för att tillse att koncernens redovisningsprinciper är i enlighet med IFRS
  • Delaktig i förändringsprojekt kring kontoplan, rapporteringsprocesser och rutiner

Kvalifikationer och arbetslivserfarenhet

Vi söker dig som har högskoleexamen i redovisning eller motsvarande, och som har arbetslivserfarenhet från redovisning och systemarbete. Du är intresserad av redovisning, IT‑system och support och har ett stort intresse att lära dig nya saker och utvecklas. Praktisk erfarenhet från IFRS är ett plus. Du pratar och skriver flytande engelska och är en mycket van användare av Excel. Erfarenhet från SAP är också värdefullt i rollen.

Personlighetsdrag

För att lyckas och passa in i gruppen karakteriseras du av att du är nyfiken, har energi, din sociala förmåga och av ditt tydliga men samtidigt ödmjuka sätt att kommunicera. Du har en god analytisk förmåga, en proaktiv och prestigelös inställning och ditt arbetssätt präglas av hög kvalitet.

Om DeLaval

DeLaval är världsledande inom mjölkningsindustrin. Vi levererar integrerade lösningar för mjölkproduktion utformade för att förbättra produktion, djurhälsa och den övergripande livskvaliteten för mjölkproducenter. DeLaval grundades för mer än 135 år sedan av visionären Gustaf de Laval som patenterade mjölkseparatorn. Idag har DeLaval 4.500 medarbetare och finns representerat i mer än 100 länder. DeLaval, tillsammans med Tetra Pak och Sidel, är en del av Tetra Lavalgruppen.

DeLaval erbjuder: En möjlighet för dig att arbeta i ett team som sätter samarbete och laganda högt inom en global organisation.

Redovisningsekonom med systemintresse till koncernredovisningsavdelning till DeLaval

Företag Brightby
Ort
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Dela detta jobb