ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsekonom med en hållbar vardag

Ort
Utgår

2022-12-26

Ansök nu

Redovisningsekonom med en hållbar vardag

Lockas du av att arbeta på ett bolag där hållbarhet står högt på agendan, och där du ges möjlighet att genom ditt arbete bidra till välfärden? Söker du en dynamisk arbetsplats och en roll där du får ta stort eget ansvar och ges utrymme att vara med och påverka och samtidigt kunna ha en hållbar vardag? 

Även om det kan låta så är vi inte en kommunal verksamhet. Vi är ett kreditinstitut med enbart kommuner, regioner och deras bolag som kunder som har unik erfarenhet av finansiering av svensk kommunsektor. Vi hjälper våra medlemmar med deras finansförvaltning och att planera för framtiden. Kommuninvest lånar ut mer än 470 miljarder kronor till de svenska kommunerna och till dem hörande bolag.

Som medarbetare på Kommuninvests ekonomiavdelning är du en del av en funktion med flera ansvarsområden. Förutom ekonomistyrning så har avdelningen en viktig roll i styrningen av hela verksamheten, främjande av koncernens hållbarhetsarbete samt rapportering och uppföljning till ledning, styrelse, ägare och andra intressenter.

Kommuninvest står inför flera stora omställningar; relationen till kunder och medlemmar ska utvecklas och fördjupas, hållbarhetsarbetet ska utvecklas ytterligare för att möta omvärldens förväntningar och verksamhetens förmågor ska förstärkas för att säkerställa ett fortsatt framgångsrikt Kommuninvest.

Du har nu möjligheten att bli en viktig del i detta arbete och samtidigt 
bredda din kompetens i ett spännande bolag med högt uppsatta mål. Välkommen!

I gruppen redovisning och rapportering blir du en del av ett kompetent team med ekonomer, analytiker och specialister.

Du och dina kollegor inom team redovisning ansvarar för:

  • Avstämning och redovisning av verksamhetens dagliga affärsflöden

  • Utveckla och förbättra arbetsrutiner inom redovisning som stödjer verksamhetens behov

  • Upprättande av bokslut för månad, kvartal och helår och efterföljande rapportering internt och externt

  • Stödja verksamheten med budget, prognoser och andra delar som skapar en bra ekonomistyrning

  • Framtagande av analyser och underlag för internt beslutsfattande

  • Förvalta medlemsinsatsen från Kommuninvests ägare

  • Delta i uppdrag eller projekt som styr mot gemensamma övergripande mål

Kommuninvest är ett företag i ständig förändring där arbetsuppgifter kan komma att variera över tiden och möjligheten till personlig utveckling och nya utmaningar är hög.

Kvalifikationer

Du har läst redovisning och eller finansiering på universitetsnivå och har ett intresse för att söka och ställa samman information för att leverera ett komplett resultat. Vi ser att du har fleråg (3+) erfarenhet av liknande arbete och insikter från andra verksamheter om hur effektiva arbetssätt kan utveckla funktionen framåt. Vi söker dig som arbetar som redovisningsekonom i en analysstark ekonomifuktion och nu vill utvecklas i rollen. Om du dessutom har erfarenhet av rapportering till myndighet och andra externa intressenter är det väldigt meriterande. 

Det är viktigt att du trivs med självständigt arbete och har förmåga att stå upp för ditt uppdrag och din uppfattning. Att vara strukturerad, noggrann och säkerställa att du förstår uppgiften är något som känns självklart för dig.

Vi tror att du har ett genuint intresse för redovisning och erfarenhet av att använda Excel som effektivt arbetsverktyg. Om du har kännedom om svenska och internationella redovisningsregelverk och koncernredovisning är det meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att ha arbetat i olika system kring ekonomi, rapportering och uppföljning så är det positivt.

Du har en hög leveransförmåga mot deadlines och tar ansvar för dem. Du engagerar dig i vårt uppdrag och visar delaktighet. Du är tydlig när du kommunicerar och säkerställer att du förstår information som förmedlas till dig. För dig är det naturligt att dela med dig av din kunskap och hjälpa andra att hitta bättre arbetssätt. Hos oss är samarbete, initiativförmåga och förmåga att lära nytt de tre grundfundamenten för en framgångsrik organisation.

Vi erbjuder

Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Det är viktigt att du kan påverka din arbetstid och att det finns en flexibilitet att få livet att gå ihop. Vi tillämpar kontinuerligt insatser för att möjliggöra en hållbar vardag för våra medarbetare.

Du får en marknadsmässig lön och bra förmåner, en flexibel arbetsplats med en öppen kultur och en tydlig möjlighet att öka din kompetens inom ekonomi och redovisning i synnerhet.

Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande strategin, att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning och avsätter mycket tid varje år till planering och genomförande av utbildningsinsatser och kompetensutveckling för alla medarbetare. Samtidigt får du vara med och bidra till samhällsnytta genom lägre finansieringskostnader för Sveriges kommuner!

Tjänsten ställer krav på hög grad av fysisk närvaro på kontoret i Örebro. Med det sagt är vi ett modernt och flexibelt bolag som vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och familjeliv. Det är viktigt att man kan påverka sin arbetstid och att det finns en flexibilitet som får livspsslet att gå ihop.

 

Vi tillämpar arbetspsykologiska tester i urvalet och intervjuar löpande.

Annonsen avser en tillsvidareanställning med start efter överenskommelse.

 

Dela detta jobb

Redovisningsekonom med en hållbar vardag

Kommuninvest i Sverige AB