ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsekonom

Ort
Utgår

2021-12-06

Ansök nu

Redovisningsekonom

Trafikförvaltningen, Verksamhetsstyr och Ekonomi, Redovisning, Bokslut Rapp

Vi söker en erfaren redovisningsekonom som vill jobba med komplexa redovisningsutmaningar inom SL. Hos oss blir du en del av ett spännande uppdrag tillsammans med ett team av bolags- och anläggningsekonomer.

Om tjänsten

Som redovisningsekonom hos oss behöver du ha ett intresse för verksamheten och förstå våra arbetssätt. Du kommer att ha nära kontakt med dina kollegor på avdelningen, men också stötta medarbetare som jobbar i andra delar av verksamheten.

Du får bland annat jobba med:

- Ansvara för den legala rapporteringen

- Ansvara för och hålla ihop arbetet med årsredovisningen för AB SL och koncernen. Ansvaret innefattar även administration av årsredovisningarna och ansvara för översättningar som görs av översättningsbyrå

- Ansvara för att upprätta kassaflöde för AB SL och koncernen

- Upprätta avstämningar av vissa balanskonton, granska balansavstämningar som andra upprättar

- Attest av underlag/elektroniska bokföringsorder

- Ambassadör Eboshandboken. Introduktion/utbildning av nyanställda inom gruppen Bokslut och rapportering

- AB SLs kontakt med Förvaltning för utbyggd tunnelbana avseende det redovisningsmässiga i AB SL

- Hålla i projekt

- Stötta medarbetare som jobbar i andra delar av verksamheten t ex praktiska redovisningsfrågor

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan. 

Arbetsmiljö och hälsa är viktigt för oss. Årligen erbjuds hälsoundersökning och friskvårdsbidrag. Hälsospåret, vår friskvårdssatsning, innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. SL-kort är en annan uppskattad förmån hos oss.

Huvudsaklig arbetsplats och självklar mötesplats är kontoret på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken. Beroende på arbetsuppgifter och verksamhetsbehovet finns möjlighet att varva kontorsarbete med att arbeta hemifrån.

Vad vi söker efter

För att trivas i rollen som redovisningsekonom är du en öppen och utåtriktad person som gärna bygger relationer internt och deltar i verksamhetsnära möten för att driva frågeställningar framåt.

Du är kommunikativ och ser problem som utmaningar och möjligheter. Du är drivande i ditt sätt att arbeta och bra på att planera framåt. Då vi jobbar mycket tillsammans vill vi att du trivs med att arbeta i team men du är också bekväm med att jobba självständigt och strukturerat.

Vidare har du:

- Examen inom ekonomi, gärna med inriktning inom redovisning

- Minst 5 års erfarenhet som senior redovisningskonsult från ett större konsultföretag alternativt erfarenhet av att arbeta som redovisningsansvarig eller redovisningschef på ett mellanstort företag

- Flerårig erfarenhet av bolagsredovisning inklusive koncernredovisning, upprättande av årsredovisningar inklusive kassaflödesanalyser för bolag och koncern

- Erfarenhet av analysarbete och rapportering

- God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift

 Det är meriterande om du även har 

- Har goda kunskaper inom Excel

- Erfarenhet av kommunal redovisning

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Maria Groundstroem, tfn +46707863566. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Annika Winqvist, tfn +46786 36 44. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 6 december. Vi ser fram emot din ansökan! 

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Vi är stolta samhällsutvecklare. Med kompetens och engagemang tar vi Stockholm och kollektivtrafiken framåt. Vi ansvarar för SL, Waxholmsbolaget, Färdtjänsten och Spårvägsmuseet och tillsammans utvecklar vi en trygg, attraktiv och tillgänglig kollektivtrafik för nära 900 000 resenärer. Följ med oss på resan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Enligt överenskommelse

Löneform

     Fast månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land 

     Sverige

Referensnummer

     2021/1558

Kontakt

  • Annika Winqvist, 070-786 36 44

  • Maria Groundstroem, 070-786 35 66

  • Helena Edlund, 070-786 32 50

Facklig företrädare

  • Thérèse Juvall, Akademikerförbundet SSR , tfn 08 123 139 42

  • Marita Lönnroth, Vision, tfn 08-686 3992

  • Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706

Publicerat

     2021-11-12

Sista ansökningsdag

     2021-12-06

Dela detta jobb

Redovisningsekonom

Trafikförvaltningen, Region Stockholm