ekonomijobb.se

Redovisningsekonom

Ort
Utgår

2018-08-10

Ansök nu

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Är du en erfaren, ansvarsfull och prestigelös redovisningsekonom som söker nya utmaningar? Vill du arbeta i en föränderlig och spännande miljö? Då kan detta vara tjänsten för dig! Till Wasa Kredit söker vi nu en redovisningsekonom.

Om jobbet 

I din roll kommer du bland annat arbeta med bokslutsarbete, redovisning, koncern- och myndighetsrapportering, delta vid upprättande av årsredovisning samt vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbete för såväl koncerngemensamma som bolagsspecifika projekt.  

Vår ekonomiavdelning består av tolv personer. Vi trivs bra ihop och stöttar varandra i att som grupp prestera på topp. I din roll som redovisningsekonom rapporterar du till redovisningschefen. Rollen ger dig ett brett kontaktnät med andra avdelningar inom Länsförsäkringar. I vårt arbete med ständiga förbättringar använder vi Lean som arbetsmetod. 

Vem är du? 

Som person är du en positiv lagspelare med ödmjuk framtoning. Du är noggrann, strukturerad, drivs av att lösa problem och har lätt för att lära. För att trivas hos oss behöver du ha ett eget driv, uppskatta att arbeta fritt under eget ansvar samt kunna hantera situationer med kort framförhållning och periodvis hög arbetsbelastning. Du är nytänkande och tycker om att arbeta självständigt så väl som i grupp. 

Du har 2-3 års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete och bokslut inom bank- och/eller finansbolag. Du har självklart relevant utbildning inom ekonomi. Excel är ett verktyg som du är mycket välbekant med och du uttrycker dig väl i både tal och skrift.  

Det är meriterande om du har kunskap om de produkter vi arbetar med, bland annat leasing, avbetalning, lån, kort och fakturaköp. Vi ser gärna att du är van vid att arbeta i redovisningssystem som exempelvis Visma eller Cognos. 

Om oss 

Wasa Kredit är ett dotterbolag till Länsförsäkringar Bank AB. Vi erbjuder leasing, hyra, avbetalning, fakturaköp och lån till företag samt avbetalning, lån och kortkrediter till privatpersoner. Tillsammans med Länsförsäkringar skapar vi trygghet och möjligheter för våra drygt 250 000 kunder och 7 000 samarbetspartners. Vi har huvudkontor i Stockholm och försäljningskontor i Göteborg, Malmö, Umeå, Växjö och Örebro. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid.   

Mer information och ansökan  

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Kontaktperson

Carina Hernander 
Chef
08-635 37 06

Anna Sandqvist 
Kontaktombud SACO
08-588 416 50

Ann Johansson 
Kontaktombud FTF
08-635 37 54

Dela detta jobb

Redovisningsekonom

Länsförsäkringar AB