ekonomijobb.se

REDOVISNINGSCHEF UPPSALA

Ort
Utgår

2019-10-22

Ansök nu

REDOVISNINGSCHEF UPPSALA

Relita Industri och Skadeservice AB söker nu en redovisningschef till huvudkontoret i Uppsala. Som redovisningschef ansvarar du över en grupp om åtta personer. I rollen kommer du att kvalitetssäkra bokslut samt rapportera till koncernkontoret i Norge. Du är en rutinerad ledare och har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i dynamiska och internationella bolag. Du rapporter till CFO och arbetar på Relitas huvudkontor i Uppsala.

Dina ansvarsområden som Redovisningschef:
- Personalansvar för åtta medarbetare på redovisningsavdelningen
- Leda utvecklings- och effektiviseringsprojekt
- Månatlig rapportering till koncern enligt IFRS
- Månads-, kvartals-, och årsbokslut enligt K3
- Upprätta årsredovisning enligt K3
- Koncernredovisning enligt IFRS
- Kontaktperson och samordnande gentemot vår externa revisor
- Momsfrågor och momsdeklarationer
- Ansvar för intern kontroll
- Ansvar för bankadministration
- Budgetarbete
- Bolagsrättslig administration

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund med inriktning mot redovisning. Du har cirka 10 års erfarenhet av kvalificerad redovisning samt dokumenterat personalansvar under minst ett par års tid. Du ska tidigare ha arbetat på internationella bolag och ha erfarenhet av att rapportera till en koncern. Du har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar enligt K3. Du är van att driva projekt inom processförbättringar och kan agera som kravställare mot support-organisationen. Eftersom Relita arbetar i NAV ser vi det som en fördel om du har erfarenhet av större ekonomi- och rapporteringssystem. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som Redovisningschef är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du kan via ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat. Du trivs i att leda andra och att hjälpa kollegor till att prestera på topp i sitt arbete. Du är bekväm med att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också att kunna se och prioritera ditt samt din grupps arbete från ett större perspektiv. Att kontinuerligt arbeta med förbättringar triggar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Vidare är du flexibel, noggrann samt förstår vikten av att utnyttja potentialen i dina kollegor.

Placeringsort: Uppsala

För mer information, besök vår hemsida www.relita.se Vid frågor kontakta
CFO Bo Landegren, mobil 073-057 88 20 eller mail bo.landegren@relita.se

Intervjuer görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Senast den 22 oktober.

Ansökan
Bo Landegren
CFO

  
Tel  073 - 057 88 20
bo.landegren@relita.se

 

 

Dela detta jobb

REDOVISNINGSCHEF UPPSALA

Relita Industri & Skadeservice AB