ekonomijobb.se

Redovisningschef till Veolia Nordic

Företag Mpya Finance
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-30

Ansök nu

Redovisningschef till Veolia Nordic

Är du driven, ansvarsfull och kommunikativ? Brinner du för redovisning och personalansvar? Vill du arbeta i ett företag med stark tillväxt där du är en viktig del i att fortsätta skapa en effektiv och affärsnära ekonomifunktion? Då kan tjänsten som Redovisningschef på Veolia Nordic vara något för just dig!

Veolia utformar och tillhandahåller lösningar inom energi, vatten, återvinning och underhåll som bidrar till hållbar utveckling av samhällen och industrier. Veolia är en stor internationell koncern med omkring 175 000 anställda och en omsättning på 400 miljarder SEK. I Norden finns vi i Sverige, Norge och Finland där verksamheten utgår från 70 olika kontor, ca1500 anställda.

Veolia Nordic är nu i behov av att rekrytera en driven och erfaren Redovisningschef som har det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen i samtliga helägda legala enheter i Norden upprättas och dokumenteras i enlighet med Swedish GAAP, K3 och IFRS.

Tjänsten är operativ och tyngdpunkten i rollen ligger i huvudsak på redovisning, förändring och utveckling samt ledarskap. Då Veolia är ett bolag i tillväxt är det av stor vikt att tänka förändring och driva effektiviseringsprojekt, detta i syfte att strukturera, automatisera och digitalisera. Tjänsten är placerad i Veolia Nordics nya fräscha lokaler vid Torsplan, i det expansiva Norra Stationsområdet i Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Ansvar för redovisningen i samtliga helägda legala i Norden och operativt arbeta med månads- och årsbokslut.
  • Ansvar för årsredovisningarna
  • Vara kunnig och uppdaterad kring IFRS, Swedish GAAP och K3
  • Personalansvar och coaching för 3 medarbetare
  • Proaktivt identifiera, driva och utveckla samt implementera förändringsprojekt
  • Ansvar för deklaration, bolagsskatt, moms och punktskatter
  • Ansvarig för redovisningshandbok, rutinbeskrivningar, checklistor
  • Säkerställa kompetensutveckling på grupp- och individnivå

Din Profil

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, gärna med bakgrund från revisionsbyrå samt flera års erfarenhet av arbete i en liknande position gärna i ett företag med verksamhet i flera länder. Du känner dig  trygg med Swedish GAAP och  IFRS. Vidare har du goda kunskaper i svenska och engelska samt Excel. Har du erfarenhet av personalledning och franska är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du gillar förändring, är nyfiken, tydlig och noggrann. Du är strukturerad, analytisk och engagerad och trivs med att arbeta mot mål samt tycker om utmaningar.   

Hur gör jag nu?

I denna rekrytering samarbetar Veolia Nordic med Mpya Finance. Urval och intervjuer kommer påbörjas i början på augusti men skicka gärna in din ansökan snarast möjligt då vi kontinuerligt går igenom alla ansökningar. Har du frågor eller funderingar gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se  alternativt Helene Werme på helene.werme@mpya.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Redovisningschef till Veolia Nordic

Maria Brisheim

Stockholm

Rekryteringskonsult, vVD

maria.brisheim@mpya.se

Vi ses på LinkedIn!

+46 70 842 13 77

Om Veolia Nordic AB

Veolia utformar och tillhandahåller lösningar inom energi, vatten, återvinning och underhåll som bidrar till hållbar utveckling av samhällen och industrier.
Veolia är en stor internationell koncern med omkring  175 000 anställda och en omsättning på 400 miljarder SEK. I Norden finns vi i Sverige, Norge och Finland där verksamheten utgår från 70 olika kontor, ca 1500 anställda. 
Våra kunder finns inom olika branscher såsom fastigheter, industri, anläggningsdrift och energi, där hälsa och säkerhet är en förutsättning för vår affär. Veolia erbjuder konceptuella helhetslösningar inom service management med hållbarhet i fokus där vi tar tillvara på kundens och samhällets resurser.
Som anställd på Veolia har du möjlighet att utvecklas på många olika sätt. Vi arbetar nationellt och internationellt med utbildningsprogram som ser till att våra anställda har rätt kunskaper och får möjlighet att utvecklas inom sitt yrke. Campus Veolia erbjuder utbildningar som utvecklar både dig och vår organisation. Karriär- och utvecklingsmöjligheterna inom koncernen är många.  

Dela detta jobb

Redovisningschef till Veolia Nordic

Mpya Finance