ekonomijobb.se

Redovisningschef till Telia Finance

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-02-03

Ansök nu

Redovisningschef till Telia Finance

Telia Finance är ett fristående bolag som agerar finansieringsmotor åt Telia, en av världens största teleoperatörer med över 185 miljoner kunder och 21 000 anställda. Just nu söker vi en redovisningschef till redovisningsteamet på Telia Finance.

Jens som är CFO beskriver sitt team så här; ” Vi är ett härligt, kompetent och roligt gäng som jag är superstolt att få tillhöra och leda”. Vill du bli en del av detta team? Då kan tjänsten som redovisningschef på Telia Finance vara något för dig!

Om rollen

I rollen som redovisningschef kommer du att arbeta med hela flödet och ha övergripande ansvar för företagets redovisning inklusive dess filialer i Norden och Litauen. Vidare kommer du att vara delaktig i diverse projekt inom bolaget samt ha löpande kontakt med revisorer och koncernens centrala redovisningsenhet. Telia Finance sitter i nya moderna lokaler tillsammans med övriga inom Telia koncernen, vid Mall of Scandinavia i Solna. Du kommer rapportera till CFO.

I rollen som redovisningschef ingår bland annat följande arbetsuppgifter:

  • Personalansvar och löpande coaching för 5 medarbetare
  • Ansvarig för bokslutsarbete och rapportering
  • Vara kunnig och uppdaterad kring IFRS
  • Säkerställa att all finansiell information och alla rapporter är i enlighet med koncernens policys och riktlinjer samt lokala riktlinjer
  • Förbättra rutiner och processer och vara delaktig i olika utvecklingsprojekt

Din bakgrund

Som person är du öppen, strukturerad och drivande. Du gillar att arbeta självständigt, värdesätter god kvalitet och är målfokuserad. För att trivas på Telia Finance gillar du att samarbeta med andra och har en god förmåga att se förbättringspotentialer. Vi ser gärna att du har ett intresse för finansmarknaden i stort och ett proaktivt förhållningssätt.

Du är civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete och personalansvar. Du har erfarenhet av att stödja och coacha personal och driva förändring. Du har gediget kunnande inom praktiskt redovisningsarbete och har självständigt arbetat med bokslut och deklarationer. Vidare har du goda kunskaper i engelska och Excel samt erfarenhet av IFRS. Vi ser gärna att du har erfarenhet från en redovisningsposition inom bank- eller finansbranschen, alternativt arbetar på revisionsbyrå, där det är meriterande att ha reviderat finansiella bolag.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar Telia Finance med Mpya Finance. Urval och intervjuer kommer att ske från mitten av januari. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Helene Werme på telefon 0708 97 11 57 eller Åsa Schramm på telefon 073 695 36 10. Varmt välkommen att söka!

Välkommen till Telia – Home to your next big opportunity!

Telia Finance is an independent company acting as the financial engine for Telia Company, mainly operating in the Nordic and Baltic markets. We provide innovative and simple financial solutions on the customers’ terms. We’ve developed solutions not only for B2B, but also for consumers in the B2C sector. Just like our technology, we’re constantly evolving. Which is why we want driven and skilled people like you to join us on this journey towards our and your next big opportunity. Find out more at www.teliafinance.com.

 

Ansvarig rekryterare

Helene Werme

helene.werme@mpya.se

0708 97 11 57

 

 

Dela detta jobb

Redovisningschef till Telia Finance

Mpya Finance