ekonomijobb.se

Är du en engagerad ekonom som gillar att skapa struktur och driva förändring? Trivs du i en rörlig miljö och har intresse av att leda och coacha? Sök då denna roll på Swedol – ett bolag i stark tillväxt!

Swedol erbjuder kvalitativa varor och tjänster för kunder inom främst bygg, industri, transport och jordbruk. De har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Bolaget har haft en stark framväxt de senaste åren, både genom tillväxt och förvärv. Rollen är placerad på Swedols huvudkontor i Tyresö och man ansvarar för ett team om 4 redovisningsekonomer och rapporterar till den nordiska Ekonomichefen.

Om rollen

I rollen som redovisningschef har du huvudansvaret för redovisningsprocessen för koncernens svenska bolag samt personalansvar för medarbetarna i gruppen.

Dina arbetsuppgifter omfattar bland annat:

  • Leda och fördela arbetet mellan medarbetarna i gruppen
  • Övergripande ansvar för den löpande redovisningen och bokslutsprocessen
  • Upprättande, dokumentering och kvalitetssäkring av månads- och årsbokslut
  • Löpande stödja organisationen i analys, uppföljning och rapporteringsfrågor gällande redovisningsprocessen
  • Säkerställa hantering av dotterbolagens redovisning
  • Delta i koncernens förändringsarbete och driva utveckling

Kvalifikationer och egenskaper

Du är en trygg och rutinerad ekonom med flera års erfarenhet från kvalificerad redovisning. Vi tror att du har erfarenhet från en större koncern och det är starkt meriterande om du har erfarenhet av lagerredovisning. Det är även meriterande om du har erfarenhet från retail. Då det är en ledarroll tror vi att du sedan tidigare har haft personalansvar, teamansvar eller arbetsledande ansvar.

Som person är du driven, engagerad och nyfiken, men med ett grundat lugn. Du är van att arbeta strukturerat och noggrant samt är en person som inte rädd för att hugga i där det behövs. Du har vidare förmågan att lyfta blicken och se utvecklingsområden och tycker det är roligt att driva förändringsprojekt. Du trivs i en föränderlig miljö och är en person som har lätt för att entusiasmera och få med dig andra.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Swedol med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Swedol

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. Vi erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt. Vi har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service. Sammantaget omsatte bolagen i Swedolkoncernen 3,2 miljarder kronor 2018 och har cirka 1,000 anställda. Swedols B-aktie är noterad på NASDAQ Stockholms Mid Cap-lista.

Redovisningschef till Swedol

Företag Swedol
Ort
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Dela detta jobb