ekonomijobb.se

Redovisningschef till Kavli

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2021-10-03

Ansök nu

Redovisningschef till Kavli

Kundlogotyp

Lockas du av att komma till ett välkänt och hållbart bolag inom FMCG vars vinst går till välgörande ändamål? Vill du utvecklas och ta en ledande roll inom redovisning där du erbjuds möjligheten att påverka och driva processer framåt? Vill du även arbeta operativt och brett, i en roll med stort ansvar? Då ska du definitivt läsa vidare!

Detta söker vi

I rollen som Redovisningschef på Kavli erbjuder vi dig en roll där du kommer ansvara för redovisningsfunktionen och ha ett personalansvar för fyra personer. Du kommer arbeta i en operativ och bred tjänst där du bland annat kommer arbeta med och kvalitetssäkra rapportering, prognostisering, budgetering och bokslut för både Sverige och Finland. Du har ett samarbete med tvärfunktionella team och tillsammans med dessa kommer du arbeta aktivt med att driva förbättring- och förändringsarbeten. Företaget lägger stor vikt vid personliga egenskaper där ledordet empati är genomgående i organisationen. Tjänsten rapporterar till Ekonomidirektören och är placerad på Kavlis huvudkontor Älvsjö.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga ansvarsområden kommer att vara:

 • Månadsbokslut och månadsrapportering

 • Likviditetsprognoser

 • Estimat- och budgetarbete

 • Upprätta årsbokslut och årsredovisning

 • Deklaration, skatt och moms

 • Kontoavstämningar & internkonteringar

 • Ansvarig för kundkreditgränser

 • Kontoplan och attestinstruktion

 • Delta i CoE Finance (ett forum inom koncernen för att dela erfarenheter och arbeta fram best practise).

 • Kontakt med revisorer och banker

 • Utveckla ekonomiprocesser och arbetsrutiner

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter ser vi att du har ca 5–7 års erfarenhet av operativ redovisning där du idag troligtvis arbetar som Redovisningschef/Redovisningsansvarig. Har du inte tidigare erfarenhet av formellt personalansvar ser vi att du har ett gediget ledarskapsintresse och har haft någon annan form av ledarroll. Du har en djupgående förståelse för hela redovisningskedjan och känner dig trygg i att axla helhetsansvaret. Erfarenhet av att ha arbetat i producerande verksamhet är meriterande. Slutligen har du goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift.

Du som person

Som person är du empatisk och stöttande där du värdesätter gott samarbete med kollegor. Du trivs med att arbeta strukturerat i en roll som ställer krav på en kvalitetssäkrad leverans. För att lyckas förutsätter vi att du är trygg och säker i din redovisningsroll och känner ett starkt driv till att utveckla såväl ditt team som processer och rutiner. Du ser till att saker och ting genomförs från start till mål vare sig det handlar om större förändringsarbeten eller mindre frågeställningar. Rollen passar till dig som är social och utåtriktad samt har en god kommunikationsförmåga och som inte är rädd för att ifrågasätta befintliga arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Kavli med Prodiem. Rekryteringsprocessen kommer att pågå under juli och augusti månad med ett uppehåll under v.29-31. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld på Prodiem, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

O. Kavli AB omsätter ca en miljard SEK och har ca 225 anställda i Sverige. Tillverkning sker vid våra anläggningar i Älvsjö, Eslöv och Åbo. Företaget marknadsför varumärkena Kavli, Eriks såser och dressingar, Johnny’s®, Hultbergs®, Västerviks senap®, Bärry®, Bollnäsfil®, Perstorp ättika, Planti®, Druvan®, Lyckans Ost® och Graveleijs®. Vi är en del av Kavli Group som omsätter över fyra miljarder kr och finns i huvudsak i Norge, Finland, Sverige och England. Kavli Group ägs av en stiftelse vars syfte är att verksamhetens överskott ska gå till välgörande ändamål. Kavlifonden delar årligen ut ca 100 miljoner kr till humanitära ändamål, forskning och kultur. Kavli är inte ett företag som alla andra. Vi ägs av en stiftelse vars enda syfte är att skapa värden för goda ändamål, det betyder att hela verksamhetens överskott går oavkortat till välgörande ändamål. Under senare år har Kavli-fonden delat ut över 100 miljoner kronor årligen. Vårt arbete gör skillnad! Läs mer om bolaget på https://www.kavli.se/

 

Dela detta jobb

Redovisningschef till Kavli

Prodiem