ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningschef till Heimstaden i Malmö

Ansök nu

Redovisningschef till Heimstaden i Malmö

Heimstadens organisation fortsätter växa och en av de senaste möjligheterna som öppnat sig, är rollen som Redovisningschef. En roll som passar dig som sätter laget framför jaget och tycker om att se människor växa.

Varmt välkommen till en spännande och intressant roll i ett av de mest expansiva fastighetsbolagen i Europa. I rollen som Redovisningschef kommer du att ansvara för och arbeta med det svenska redovisningsteamet om 10 medarbetare som ansvarar för redovisning och leverantörsreskontra. Eftersom bolaget växer så snabbt är ingen dag den andra lik, och du blir en viktig del i att skapa processer, rutiner och effektivisera arbetet tillsammans med teamet.

Du kommer att rapportera till Ekonomichefen för Sverige och tjänsten är belägen på Heimstadens trevliga kontor i centrala Malmö.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter:

 • Leda och utveckla personalen
 • Ansvara för utveckling av processer, rutiner och automatisering inom ekonomiavdelningens delar som handlar om redovisning och leverantörsreskontra
 • Ansvara för och leda hantering av löpande transaktioner, redovisning, bokslut, skatt och moms
 • Ansvara för rapportering av alla svenska enheter
 • Hantera den månatliga och kvartalsvisa finansiella rapporteringsprocessen till landsledning och koncern
 • Ansvara för årsbokslutsprocessen
 • Vara delaktig i budgetprocessen
 • Vara en diskussionspartner i affärsprocesser såsom transaktioner och förvärv
 • Ha systemansvar
 • Genomföra intern kontroll
 • Ha löpande kontakt med revisorer
 • Vara ett stöd och bollplank till andra avdelningar avseende ekonomiska frågor
 • Vara delaktig i projekt såväl inom som utom ekonomiavdelningen
 • Säkerställa ett starkt samarbete med alla relevanta affärspartners och andra avdelningar

Vem söker vi?
För att trivas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet som Redovisningschef i ett större bolag. I kombination med det har du ett stort intresse och en fallenhet för ledarskap. Kanske har du arbetat med revision för att sedan gått vidare i en liknande roll som denna. Du är utbildad ekonom (minst B.Sc) eller motsvarande och är mycket trygg inom redovisning och dess regelverk. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser även att du har goda kunskaper i affärssystem, rapporteringsverktyg och Excel.

Du är en positiv, prestigelös och serviceinriktad person med stort engagemang i ditt arbete. Du är lösningsorienterad och drivs av ständiga förbättringar och att göra ett bra arbete, samt har en pedagogisk ådra och har lätt för att kommunicera med andra. Vidare har du en hög analytisk förmåga och är noggrann. Det är en fördel om du har arbetat inom bygg- eller fastighetsbranschen, men inget krav.

Heimstadens värderingar är oerhört viktiga för bolaget; Care, Share och Dare. Här har alla medarbetare ansvar för att dessa genomsyras i vardagen, i både smått och stort. Läs gärna mer om vad dina potentiella kollegor tycker om hur det är att jobba hos oss: https://heimstaden.com/jobba-har/

Har vi väckt din nyfikenhet?
I denna rekrytering samarbetar Heimstaden med Mpya Finance. Du ansöker på www.mpyafinance.se och vi kallar löpande till intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Kristina Bennet på 0703–755075 eller kristina.bennet@mpya.se alternativt Jannika Skoglund på 0733-607457 eller jannika.skoglund@mpya.se.

 

Dela detta jobb

Redovisningschef till Heimstaden i Malmö

Mpya Finance AB