ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Redovisningschef till Cibes Lift Group

Ansök nu

Redovisningschef till Cibes Lift Group

Cibes Lift Group är ett globalt snabbexpanderande företag inom tillverkningssektorn som söker dig som vill arbeta nära verksamheten och bidra till fortsatt utveckling av vår ekonomiservice till organisationen. Vi erbjuder en intressant och utvecklande roll i ett stabilt bolag med över 70 års erfarenhet på marknaden.

Cibes Lift Group är ett globalt snabbexpanderande företag inom tillverkningssektorn som söker dig som vill arbeta nära verksamheten och bidra till fortsatt utveckling av vår ekonomiservice till organisationen. Vi erbjuder en intressant och utvecklande roll i ett stabilt bolag med över 70 års erfarenhet på marknaden.

Cibes Lift Group är Europas ledande tillverkare av utrymmeseffektiva, modulbaserade hissar av svensk kvalitet och design. Produkterna är anpassade för den offentliga och privata marknaden. Försäljning, montage och underhåll tillhandahålls av företagets globala nätverk av dotterbolag och partners. Cibes har sitt huvudkontor och produktionsanläggning i Gävle och har + 1000 anställda, ett samarbetsnätverk i över 50 länder och dotterbolag i ett 20-tal länder. Försäljningen 2021 uppgick till 1,8 miljarder SEK.

Om tjänsten

Till vårt huvudkontor i Gävle söker vi en redovisningschef som leder ekonomiavdelningens arbete med ekonomisk förvaltning av våra svenska bolag. Tjänsten ingår i vår Financial Organization, är en funktion i vårt Shared Service Center och rapporterar till koncernens CFO. Avdelningen ansvarar för all ekonomisk hantering av 7 legala bolag varav ett är produktionsbolag. De svenska bolagen är navet i en internationell koncern med cirka ett 30-tal bolag lokaliserade från Kina i öster till USA i väster.

I rollen ingår personalansvar för ekonomiavdelningen bestående av ett team på ca 6 personer som arbetar med redovisning och kundreskontra. Arbetsuppgifterna består av att leda teamet och säkerställa ett konsekvent arbetsflöde på ekonomiavdelningen. Du tydliggör och skapar förståelse i organisationen för redovisning, reskontra och rapportering. Rollen omfattar övergripande ansvar för månads- och årsbokslut. Ansvar för bokslutsprocessen samt rapportering till koncernen och att detta görs med god kvalitet och i tid. Du leder arbetet med finansiella prognoser och budget för de svenska bolagen. Upprättar årsredovisning och inkomstdeklaration samt ansvarar för den externa revisionsprocessen.

I rollen förväntas du arbeta med kontinuerlig identifiering av förbättringar av arbetsflöden, rutiner och processer, samt planeringen och implementeringen av dessa för att fortsatt förbättra vår service till organisationen. Detta omfattar även automatisering och digitalisering av processer i samverkan med vår IT-avdelning.

Om dig

Du står för ett förtroendeingivande ledarskap som främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara. Du är intresserad av att leverera en hög grad av service i en komplex organisation som befinner sig i kontinuerlig förändring och tillväxt. Om du tidigare jobbat i en shared service funktion så ser vi det som meriterande. Du är en utpräglad teamperson som har lätt för att skapa kontakter och samverka väl både internt som externt med våra dotterbolag och andra intressenter/stakeholders. Du förstår och utgår från systemsyn, är strukturerad och drivs av att förbättra processer och arbetssätt. Du har en god förmåga att förmedla budskap på ett tydligt sätt både i grupp och enskilt, du visar förståelse för mottagarens behov och målet med budskapet

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller så har du skaffat motsvarande kompetens genom relevant arbetslivserfarenhet, och du har minst 5 års erfarenhet av liknande ledande befattning. Du har omfattande redovisningskunskap med erfarenhet av det svenska redovisningsregelverket (K3) och kännedom gällande IFRS samt erfarenhet av att arbeta i affärssystem.

Har du erfarenhet av att arbeta i rapporteringssystem, med fördel Monitor, Business Central eller OneStream, samt erfarenhet från internationellt bolag så är det meriterande.

I denna roll behöver du behärska både svenska och engelska väl.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Cibes Lift Group med Jefferson Wells. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marjo Carlson, marjo.carlson@jeffersonwells.se.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-28

Dela detta jobb

logo
Redovisningschef till Cibes Lift Group

Jefferson Wells