ekonomijobb.se

Redovisningschef till ByggVesta

Företag Mpya Finance
Ort
Utgår

2020-12-19

Ansök nu

Redovisningschef till ByggVesta

Är du förändringsbenägen, engagerad och ansvarsfull? Brinner du för redovisning och personalansvar? Vill du arbeta i ett bolag som fokuserar på samhällsnytta, omtanke och långsiktighet? Då kan tjänsten som Redovisningschef på ByggVesta vara rätt tjänst för just dig!

Vad kan ByggVesta erbjuda dig?
ByggVesta är en innovatör på bostadsmarknaden som utvecklar, bygger, förvaltar och investerar i nya hållbara bostäder. Vi specialiserar oss på att skapa inkluderande områden, på hyresrätter och studentbostäder. Vi är en kunskapsintensiv organisation med engagerade medarbetare som alltid driver utvecklingen framåt.

I rollen som redovisningschef kommer du ha det övergripande ansvaret för koncernens redovisning och dess utveckling. Du arbetar nära affärsverksamheten och ledningen i ett bolag med ett starkt hållbarhetsfokus i en familjär, affärsorienterad och öppen kultur.

Tjänsten är operativ och tyngdpunkten i rollen ligger på redovisning, driva förändringsarbete samt ledarskap. I rollen ingår personalansvar för fyra medarbetare. Du ansvarar för teamets planering, uppföljning och för att coacha i redovisningsprocesserna.

Tjänsten är placerad på ByggVestas huvudkontor på Lindhagensgatan, Stockholm och du rapporterar till CFO.

I rollen ingår:

Övergripande ansvar för redovisningen för samtliga bolag

  • Personalansvar och löpande coaching för 4 medarbetare
  • Ansvar för kvartals- och årsbokslut inklusive rapportering och konsolidering
  • Ansvar för upprättande av årsredovisningar
  • Ansvar för projektredovisning; successiv vinstavräkning, tidrapporteringar, avräkningar.
  • Leda och driva utredningsfrågor inom ansvarsområdet (intern kontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper m.m.)
  • Övergripande ansvar för rapportering av skatter och moms
  • Medverka vid extern och intern revision
  • Proaktivt identifiera, driva och utveckla samt implementera förändringsprojekt

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet från liknande roll med kvalificerad redovisning och rapportering från fastighetsbranschen. Vidare har du erfarenhet av personalledning, koncernredovisning och IFRS samt van att driva förändring. Du har även goda kunskaper i Excel och stort systemintresse.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har goda ledaregenskaper, är strukturerad samt har en god förmåga att prioritera och är kommunikativ. Du är lugn och trygg samtidigt som du gillar att arbeta i ett högt tempo mot många kontaktytor i organisationen. För att trivas på ByggVesta bör du vara prestigelös, ödmjuk och gilla förändringar.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar ByggVesta med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Anna Lannerhjelm på anna.lannerhjelm@mpya.se, 070-621 30 01 eller Helene Werme på helene.werme@mpya.se  070-897 11 57. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.  Varmt välkommen med din ansökan!

Redovisningschef till ByggVesta

Helene Werme

Stockholm

Rekryteringskonsult

helene.werme@mpya.se

Vi ses på LinkedIn!

helene.werme@mpya.se

Om ByggVesta AB

Vi är en långsiktig fastighetsägare som själva utvecklar och förvaltar bostäder för en modern livsstil. Vi specialiserar oss på hållbara hyresrätter och studentbostäder till en vettig hyra. Genom att skapa inkluderande och trygga bostadsområden, och genom omtänksam förvaltning, vill vi att våra hyresgäster ska känna sig hemma – på riktigt.

Dela detta jobb

Redovisningschef till ByggVesta

Mpya Finance