ekonomijobb.se

Redovisningschef och förändringsprojektledare till läkemedelsföretag i Uppsala, Heltid ca 9 månader med start i Januari

Ansök nu

Redovisningschef och förändringsprojektledare till läkemedelsföretag i Uppsala, Heltid ca 9 månader med start i Januari

Vår kund är ett internationellt läkemedelsföretag som söker en redovisningschef för den nordiska verksamheten till huvudkontoret i Uppsala. Företaget är del i en Schweizisk koncern och uppdraget innebär ansvar för att driva stora process- och organisationsförändringar inom den nordiska ekonomiverksamheten samt leda det operativa arbetet inom redovisningsgruppen.

Om tjänsten
I uppdraget rapporterar du till Nordisk Head of Finance men ingår även i internationella projektgrupper för transformationsprojektet som drivs från koncern i Schweiz. Projektet innebär nya systemplattformar att implementera i den nordiska verksamheten och uppdraget innebär att utforma och implementera nya processer och arbetssätt inom ekonomifunktionen för en mer effektiv ekonomiavdelning.

Idag består redovisningsteamet av fyra ekonomer och processerna är väldigt manuella. Som redovisningschef ansvarar för bokslut och rapportering för det nordiska bolaget in till koncernen, samt agerar kontaktperson mot externa parter som revisorer, banker, etc.

Arbetsuppgifter
Ansvarsområdena i uppdraget innebär i huvdsak att:

  • Leda redovisningsteamet genom stora förändringar

  • Driva förändringsprojekt med kontaktytor inom hela koncernen

  • Utifrån förändringsintiativ och ny systemplattform från koncernen, sätta upp och implementera nya processer och arbetssätt inom redovisning i den lokala organisationen

  • Ansvara för all löpande legal rapportering till koncern

Vi söker dig som
Vi söker dig med gedigen erfarenhet av processförändringar och change management inom ekonomifunktionen och redovisningsprocessen. Du har jobbat många år med redovisningsansvar och kan självständigt ansvara för bokslut och rapporteringsarbetet. Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och är helt flytande i engelska och svenska.

Erfarenhet från Konsult- eller revisionsbyrå är meriterande. Liksom erfarenhet från läkemedelsindustri eller annan regulatorisk verksamhet.

Som person har du stor förmåga att vinna förtroende och vana att driva förändringsprojekt som involverar och engagerar teammedlemmar.

Dela detta jobb

Redovisningschef och förändringsprojektledare till läkemedelsföretag i Uppsala, Heltid ca 9 månader med start i Januari

Academic Work