ekonomijobb.se

-->

Är du en ansvarstagande person som brinner för att skapa effektiva samarbeten? Vi rekryterar redovisningschef till GEZE Scandinavia som kommer att vara ansvarig för hela redovisningsflödet för svensk och nordisk verksamhet. Som redovisningschef kommer du att ansvara för två kollegor inom reskontra och arbeta med månads- och årsbokslut för GEZE både i Sverige men också för norden. GEZE befinner sig i en spännande tillväxtfas, vilket kommer innebära att verksamheten växer med nya filialer. I denna expansion kommer redovisningschefen bli en nyckelperson i att behålla en effektiv redovisningsprocess och tillsammans med Finance Manager bygga skalbara rutiner samt processer kopplat till redovisning, rapportering och analys. Som Redovisningschef rapporterar du till Finance Manager och arbetar på kontoret i Arninge, norr om Stockholm.

Dina ansvarsområden som Redovisningschef:

 • Månads- och årsbokslut för det svenska bolaget samt filialer i Norge och Danmark
 • Redovisning av skatt och moms
 • Utveckla rutiner och arbetssätt inom redovisningsflödena
 • Driva frågor kring redovisningsprocessen kopplat mot affärssystem
 • Löpande bokföring och avstämningar
 • Stöd mot två ekonomiassistenter
 • Back-up för löner och koncernrapportering

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har högskolebakgrund eller KY-utbildning inom redovisning. Du har tidigare arbetat i en liknande tjänst med ett brett ansvar inom redovisning i minst 5 år. Du är trygg i att axla ansvaret över hela redovisningsflödet, från bokslut, löpande redovisning och rapportering. Du har tidigare hanterat frågor kring utländsk skatt och moms. Vi ser det som positivt om du arbetat i ett bolag med internationell/nordisk verksamhet tidigare. Du har arbetat i större ekonomi- eller rapporteringssystem tidigare och varit delaktig i projekt kopplat till systemharmonisering. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som redovisningschef är det viktigt att du kan ta egna initiativ och värdera vad som är den bästa lösningen i olika situationer. Du blir inte störd över att ha flera projekt pågående samtidigt och kan skapa dig en bra överblick över arbetet.  Du trivs i att leda andra och att hjälpa kollegor till att få ut sitt bästa i arbetet. Att kontinuerligt arbeta med förbättringar triggar dig och du försöker alltid effektivisera den mån det är möjligt. Vidare är du kommunikativ och tydlig, oavsett om det gäller redovisningsdetaljer eller strategiska frågor. Slutligen arbetar du systematiskt och kan effektivt planera din egen tid för att ha möjlighet att hantera ad-hoc frågor.

Om GEZE Scandinavia
GEZE är ett världsledande företag inom utveckling och produktion av innovativa system för dörr-, fönster- och säkerhetsteknik. Verksamheten är familjeägd sedan 155 år, och har huvudkontor i Tyskland. GEZE’s vision är att vara nummer ett när det gäller kundernas tillit till produkter, system och service. Detta underbyggs med en offensiv och målinriktad tillväxtstrategi – båda globalt och lokalt i Skandinavien. Med kurs mot framtiden, starkare än någonsin, öppnar vi dörren för ny teknologi, nya lösningar och nya möjligheter. I det skandinaviska dotterbolaget är vi 75 medarbetare som arbetat B2B med kunder i Danmark, Finland, Baltikum, Island, Norge och Sverige. Kontoret för den svenska verksamheten ligger i Arninge strax utanför Stockholm, där ekonomiavdelningen också har sitt kontor.
Läs gärna mer på vår nylanserade hemsida www.geze.com

Som Redovisningschef på GEZE Scandinavia erbjuds du:

 • En spännande roll där du får en nyckelposition i bolagets fortsatta utveckling och nyetablering
 • Möjlighet att leda och ansvara för en redovisningsfunktion och dess rutiner
 • Att bli del av en trevlig och varm ekonomiavdelning på fem personer
 • Vara en central del i att skapa nya systemmässiga lösningar

Placeringsort: Stockholm

Redovisningschef med laganda till GEZE Scandinavia, Stockholm

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Dela detta jobb