ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Redovisningschef Exide Technologies Nordic

Företag Jurek
Ort
Utgår

2022-07-23

Ansök nu

Redovisningschef Exide Technologies Nordic

Har du en bred erfarenhet av redovisning och trivs med att arbeta i ett bolag med familjär atmosfär och högt i tak? Är du en trygg individ och drivs av att snabbt sätta dig in i ny information, utveckla och förbättra? Då kan du vara den vi söker i rollen som Nordisk Redovisningschef för Exide Technologies.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Redovisningschef kommer du att vara övergripande ansvarig för redovisning, skatter och compliance samt vara involverad i budget och affärsprocesser för den nordiska ekonomiavdelningen. Dina ansvarsområden kommer att innefatta:

- Säkerställa att aktuella redovisnings- och skatteregler efterlevs
- Framtagande av budget och prognos; fasta kostnader, personal och balansräkning
- Ansvar för framtagande av årsredovisning och deklarationer

Du kommer att rapportera direkt till den nordiska Ekonomidirektören och tillhöra ekonomiavdelningen som består av ytterligare fyra personer. Din roll kommer att vara central för att stötta upp det nuvarande teamet samt avlasta Ekonomidirektören. Vi ser också att du kommer att spela en viktig roll i ett kommande projekt där bolagets affärssystem kommer att bytas ut globalt, med start i Norden. Du kommer också att vara ansvarig för att arbetet och kontakten med det polska Shared Service Centret, som hanterar mycket av det transaktionstunga processerna, fungerar. Rollen är en ny roll och initialt kommer du inte ha något formellt personalansvar men en viktig roll i att stötta teamet i sina dagliga arbetsuppgifter.

Vem är du?
Vi tror att du har en relevant utbildning och flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Som person är du en lugn och trygg person som trivs bra i en föränderlig miljö. Vi tror att du drivs av att utvecklas och snabbt sätta dig in i ny information, samtidigt som du alltid månar om dina kollegor och stöttar när det behövs. Du är troligtvis en problemlösare som gillar att ta tag i ett område, analysera, strukturera och hitta en väg framåt.

Då organisationen står inför ett systembyte är det meriterande om du har tidigare erfarenhet från systemimplementationer och även av Oracle, men det är inget krav. Däremot krävs det goda kunskaper inom Excel och en god förståelse för att hantera data och presentera det på ett relevant sätt. Om du har erfarenhet från en industriell bransch är även det meriterande, men inget krav.

Koncernspråk är engelska och det är av vikt att du kommunicerar obehindrat i tal och skrift på engelska och svenska.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande roll i en dynamisk, internationell miljö som har en familjär gemenskap. Den svenska och nordiska verksamheten är en liten del i en större organisation och det finns en prestigelös stämning där man värnar om sina anställda och det finns en stolthet för den fina gemenskap som råder. Ekonomiavdelningen är under förändring och det finns stora möjligheter att utvecklas och själv sätta sin prägel på rollen och teamet såväl som arbetssätt och rutiner.

Om Verksamheten

Exide Technologies är en av världens ledande leverantörer av avancerade energilagringslösningar för fordons- och industrimarknaden. Exide Technologies designar, tillverkar och marknadsför dagens och nästa generations batteriteknologier som används inom ett brett spektrum av applikationer, från bilar, bussar, truckar till reservkraft. Exide Technologies tillhandahåller service åt de globala marknaderna med batteriteknologi i toppklass, know-how och mervärdestjänster under många välkända varumärken så som Tudor, Sønnak och Exide.

Vi har en mycket stark marknadsposition i Norden, har vårt nordiska huvudkontor och lager i Mölnlycke och vi är totalt ca 140 anställa i norden, varav ca 65 anställda i Sverige.

Din ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Exide Technologies med Jurek Rekrytering & Bemanning. Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Rosenqvist på telefonnummer 076-002 69 40 eller jenny.rosenqvist@jurek.se.

Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.

Dela detta jobb

Logo
Redovisningschef Exide Technologies Nordic

Jurek