ekonomijobb.se

Redovisningsassistant (Solna)

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-08-09

Ansök nu

Redovisningsassistant (Solna)

Vill du bli en del av resan mot ett fossilfritt samhälle tillsammans med oss? Vi på Vattenfall har som mål att vi och våra kunder skall kunna verka och leva utan fossila bränslen inom en generation.
 
Finance Business Support är en central del av organisationen Vattenfall Finance och stöttar Vattenfalls övergripande strategi, med fokus på hög kvalitet och effektivitiet i leverans till verksamheten, processtandardisering, stordriftsfördelar och automatisering.Finance Business Support är verksam inom följande områden: Accounts Payable (Procure to Pay), Accounts Receivable (Order to Cash), General Accounting, Fixed Assets, Master Data Management, Treasury Services, Financial Control och Tax.

Vi behöver nu förstärka vårt Treasury Service team i Solna med en skicklig Redovisningsassistent!
Rollen, som är en heltidstjänst, innebär i huvudsak att utföra Treasury Services transaktioner och aktiviteter inom likvida flöden inom Vattenfall. Du rapporterar direkt till Team Manager för Treasury Services team i Solna.

Huvuduppgifter och ansvar

• Delta aktivt i arbetet med ständiga förbättringar

• Administration av betalningssystem

• Handha brådskande manuella betalningar och utföra godkännande av betalfiler

• Utföra viss administration kring valutarelaterade säkringar

• Betalningar och kontroller i In-house Bank

• Utföra kortare likvidprognos

• Vara kontaktperson mot banker samt Business Areas och Business Units

• Försäkra efterlevnad av gemensamma harmoniserade processer och policys samt stödja utvecklingen av redovisningsprocesser och system

• Bidra till goda relationer och god service gentemot interna kunder och externa leverantörer / kunder / BPO-leverantör

• Utföra tjänster med hög kvalitet och i rätt tid för leveransen enligt gemensamma processer, policys och riktlinjer

• Ge processförbättringsidéer till processexperter / processpecialister

• Vara back-up för kontroller som processexpert/processpecialist utför inom Treasury Services Norden

• Delta i utvecklingsprojekt inom FBS eller koncernövergripande projekt

Utbildning och erfarenhet

• Relevant examen inom redovisning eller annan jämförbar utbildning

• Erfarenhet av arbete inom högtransaktionella finansiella processer

• Grundläggande förståelse för Vattenfalls verksamhet

• Goda kunskaper om Treasurys processer och aktiviteter.

• Goda kunskaper och erfarenhet i SAP.

• Goda kunskaper och erfarenhet av Corporate Netbank (Nordea)

• Goda kunskaper inom Microsoft Excel är meriterande

• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska. Svenska är ett krav då kontakter med myndigheter är på svenska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som tar ansvar, är proaktiv, identifierar problemen och aktivt söker lösningar. Du tycker om att tillhöra, och verka i, ett team men kan också arbeta självständigt. Vår verksamhet förändras ständigt, för att trivas behöver du ha viljan att se möjligheterna i det. Du tycker om att arbeta i stora komplexa organisationer och är duktig på att bygga de relationer du behöver för att utföra ett riktigt bra jobb.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. 

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. För oss på Vattenfall är det viktigt att arbete och privatliv har en god balans, därför erbjuder vi flexibilitet i arbetet samt möjlighet till att arbeta hemifrån vid behov. Vi har även en hel del andra personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra förmåner här: https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/ersattning-formaner/
 
Mer Information
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Yvonne Sternesjö, 076 789 21 12. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Teri-Anne Brink, teri-anne.brink@vattenfall.com

Fackliga representanter är Rolf Ohlson (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 2021-07-25. Urval och intervjuer kan komma att ske före sista ansökningsdag så vänta inte med din ansökan.
Placeringsort: Solna 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad, kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Dela detta jobb

Redovisningsassistant (Solna)

Vattenfall AB