ekonomijobb.se

Redovisningsansvarig till Tekniska Verken i Linköping AB

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-09-22

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Tekniska Verken i Linköping AB

Tekniska Verken i Linköping AB rekryterar nu en redovisningsansvarig som med sin erfarenhet och personlighet vill vara en del i deras spännande fortsatta resa.

Vi på Mpya Finance har fått förtroendet att hantera rekryteringsprocessen och önskar komma i kontakt med dig som vill ta dig an nya utmaningar och få nyttja dina redovisningskunskaper och erfarenheter i en verksamhet som är i ständig utveckling och förändring.

Har du ett genuint intresse för redovisning och tilltalas av att utveckla redovisningen såsom att bevaka förändrade riktlinjer och säkerställa interna processer och kontroller inom området? Är du den medarbetare som dina kollegor vänder sig till vid komplexa redovisningsärenden för att få stöttning och tips? Då kan du vara den vi söker!

Huvudsakliga ansvarsområden
På Tekniska Verkens redovisningsavdelning arbetar det idag cirka 20 personer som tillsammans ansvarar för den löpande redovisningen och ekonomin för moderbolaget och huvuddelen av koncernens dotterbolag. Du blir en del av ett härligt gäng med högt engagemang som drivs av koncernens vision att bygga världens mest resurseffektiva region.

I denna roll kommer du, tillsammans med ytterligare en redovisningsansvarig, ansvara för och stötta verksamheten vid olika avancerade redovisningsfrågor. Rollens innehåll är brett och du trivs med kombinationen av löpande arbetsuppgifter och nya utmaningar och projekt.

  • Upprättade av månads- och årsbokslut för moderbolaget

  • Stöttning i koncernredovisningen och dess bokslut

  • Löpande redovisning

  • Intern kontroll

  • Punktskatt

  • Likvidprognoser

  • Utvecklingen av effektiva interna processer

  • Delaktighet i flera spännande utvecklingsprojekt

Du rapporterar till Anna som arbetar som redovisningschef, och kommer även ha ett nära samarbete med bolagets koncernredovisningschef Daniel.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom och som har en gedigen arbetslivserfarenhet inom redovisning alternativt från revision. Du känner dig trygg med de ekonomiska flödena och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från att arbeta i/ med ett större företag eller koncern. Du har erfarenhet av att redovisa enligt K3 alternativt IFRS.

Vidare ser vi att du även har god förståelse och erfarenhet för utveckling av processer och systemstöd och kan se digitaliseringens möjligheter inom redovisningsområdet. Har du även erfarenhet av RPA är det såklart toppen!

För att vara framgångsrik i rollen är du mån om att leverera i tid och med god kvalité. Då rollen har många olika kontaktytor är du tydlig i din kommunikation och inger snabbt förtroende inom ditt område. Ditt strukturerade och serviceinriktade arbetssätt uppskattas, och tack vare din goda analytiska förmåga kan du snabbt identifiera kärnan i olika komplexa problem. Vidare har du ett flexibelt förhållningssätt och har en positiv inställning till förändring och förnyelse.

Har vi fångat ditt intresse?
Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt! I den här rekryteringen samarbetar Tekniska Verken med MPYA Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Anna Haga på tel 0709-710016 eller anna.haga@mpya.se eller Anna Wetterlöv på 0709-710166, anna.wetterlov@mpya.se

Varmt välkommen att ansöka tjänsten!

 

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig till Tekniska Verken i Linköping AB

Mpya Finance AB