ekonomijobb.se

logga

Redovisningsansvarig till TECHNIA

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-18

Ansök nu

Redovisningsansvarig till TECHNIA

Logo

TECHNIA är ett världsledande kunskapsföretag inom PLM (Product Lifecycle Management) och en Platinum Partner till Dassault Systèmes. Våra PLM-lösningar hjälper företag att hantera produktinformation under alla faser i en produkts livscykel; från utveckling, design, tillverkning och försäljning till underhåll och support. Våra kunder återfinns inom branscher som medicinteknik, läkemedel, fordonsindustri, resor, mode, energi, detaljhandel, offshore, telekom och livsmedel. Vi har fler än 6 000 kunder över hela världen, inklusive 43 som är noterade på Fortune 500. Att en stor del av vår kundbas är trogna kunder sedan 30 år är vi extra stolta över. TECHNIA är en del av Addnode Group, listade på Nasdaq OMX Nordic List. För mer information, vänligen besök: www.technia.com.

Vill du arbeta i en internationell miljö inom ett dynamiskt bolag som siktar på fortsatt hög tillväxt? Lockas du av att ansvara för redovisningen och rapporteringen av internationella dotterbolag? Och är du en person som gärna kommer med idéer för att förbättra den finansiella rapporteringen? Då är detta en roll för dig!

Detta söker vi

Vi söker dig som lockas av rollen som Redovisningsansvarig med ansvar för redovisning och rapportering av 4-5 internationella dotterbolag. Redovisningsteamet ansvarar för redovisning och rapportering för 9 bolag i Sverige, Norge, Finland, Holland, Frankrike, USA, Japan samt Indien. Redovisningsteamet i Sverige består idag av fem medarbetare, vilka tillsammans med kollegor i Indien och Tyskland, hanterar redovisningen och rapporteringen av bolagen inom Technia.

Redovisningen sköts i Dynamics 365 och rapporteringen i Aaro. Tjänsten rapporterar till Ekonomichef och du kommer vara placerad på Technias huvudkontor i Kista, ett stenkast från Kista Centrum.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bl a vara följande:

  • Månads- och årsbokslut
  • Skattedeklarationer
  • Delaktig i årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Rapportering till svenskt börsnoterat moderbolag
  • Löpande redovisning
  • Uppföljning och analys
  • Intercompany fakturering och avstämningar
  • Involverad i transfer-pricing frågor
  • Att driva och medverka till kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Du har en relevant utbildningsbakgrund inom ekonomi. Vi tror att du arbetar i en liknande roll idag eller att du är redovisningskonsult. Det är en stor fördel om du har arbetat i en internationell koncernmiljö och har du även erfarenhet av projektredovisning är detta mycket meriterande.

Att du har en mycket god förståelse för system samt är flytande i svenska och engelska, i tal och skrift, det ser vi som en självklarhet.

Du som person

För att passa i rollen som Redovisningsansvarig är du en stöttande och hjälpsam person som gärna delar med dig av din kunskap. Du är en strukturerad person med förmågan att gå mellan perspektiven helhet kontra detalj. Det händer saker och ting kring dig, du har en positiv energi och en hög produktion i dig. Att ta stort ansvar för dina arbetsuppgifter är självklart för dig, likväl som att ta ställning i olika frågor såsom utveckling och förbättring av rådande arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar TECHNIA med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, telefon 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, telefon 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Redovisningsansvarig till TECHNIA

Prodiem