ekonomijobb.se

logga

Redovisningsansvarig till Strängbetong

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2020-12-18

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Strängbetong

Logo

Strängbetong är Sveriges ledande stombyggsföretag och vår vision är att skapa de vackraste, mest innovativa och hållbara samhällsmiljöerna i Sverige. Vi bygger allt från bostäder och kontor till parkeringshus, hallar och arenor. Strängbetong har idag sju produktionsenheter och elva kontor runtom i Sverige. Med sina 950 medarbetare har Strängbetong en årlig produktion om ca 500 000 ton betongelement och omsätter ca 2,4 miljarder. Huvudkontoret finns i Stockholm. Strängbetong ingår i Consoliskoncernen som har 11 000 anställda och omsätter ca 15 miljarder SEK. Läs mer på strangbetong.se.

Har du en bred kunskap inom redovisning och lockas av en roll där du kan bidra men även växa? Lockas du av att komma till ett bolag där det händer mycket och där du får vara med och effektivisera och utveckla? Vill du komma till en roll där du får arbeta brett och använda din analytiska sida? Då ska du söka rollen som Redovisningsansvarig på Strängbetong!

Detta söker vi

Till Consolis Strängbetong söker vi en driven och ansvarsfull Redovisningsansvarig som lockas av att arbeta med utveckling och effektiviseringar. Strängbetong är marknadsledande och arbetar med att tillverka och montera betongstommar och har bl a tillverkat stommarna till Malmö Arena och Emporia i Malmö samt Friends Arena och Mall of Scandinavia i Stockholm.

I rollen kommer du ingå i ett team som tillsammans ansvarar för Strängbetongs redovisning. Som Redovisningsansvarig kommer du att arbeta nära med chefen för redovisningsteamet och rollen kommer ha fokus på bokslut, rapportering och utvecklingsarbete. Rollen kommer vidare innebära fokus på att utveckla processer och rutiner inom avdelningen och ditt område. Den passar därför extra bra för dig som trivs i en bred och analytisk roll och som har lätt för att förstå kopplingen mellan verklighet och siffror.

Du kommer ha stor möjlighet att påverka och för rätt person finns goda förutsättningar för utveckling och utökat ansvar på sikt. Du är placerad på Strängbetongs huvudkontor i Stockholm på Gjörwellsgatan 30 och rapporterar till Head of Financial Control.

Dina arbetsuppgifter

Som Redovisningsansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara:

  • Månads- och årsbokslut
  • Delaktig i årsredovisning och inkomstdeklaration
  • Rapportering
  • Viss löpande redovisning
  • Skatt- och momshantering
  • Övergripande analys
  • Kontinuerlig utveckling av finansiella rutiner och processer
  • Kontakt med myndigheter och revisorer

Din profil

Vi söker dig som har en relevant utbildning inom ekonomi i kombination med erfarenhet av att arbeta med kvalificerade redovisningsfrågor. Du arbetar troligen som Redovisningsansvarig eller Redovisningsekonom idag. Erfarenhet av projektredovisning är meriterande men inget krav. Vidare har du ett intresse för system och ser systemstöd som det självklara verktyget för att effektivisera och förbättra ditt arbete.

Du som person

Som person är du målfokuserad och driven och lockas av att arbeta i en snabbrörlig verksamhet. Du tar ansvar för dina uppgifter och driver dem i mål. I och med att det händer mycket inom organisationen så är det viktigt att du kan prioritera och förstår vikten av kommunikation och samarbete. Då rollen kommer innebära en hel del effektiviserings- och utvecklingsarbete är det även viktigt att du kan ta egna initiativ och vågar prova nya lösningar samt att du har en god struktureringsförmåga. Slutligen kräver rollen även att du har en god förståelse för vikten av detaljer och kvalitet, dvs att du vet när du ska gå in på detaljer och när du bör se till helheten.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Strängbetong med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070 691 01 35.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Redovisningsansvarig till Strängbetong

Prodiem