ekonomijobb.se

Är du en ansvarstagande redovisningsekonom som drivs av att jobba med kvalificerat redovisningsarbete? Tycker du det vore spännande att vara med och modernisera ekonomiarbetet i vår verksamhet? Då är detta rätt roll för dig! Vi på Stena Aluminium erbjuder en trivsam arbetsmiljö med härlig stämning och en produktion som bidrar till en hållbar framtid. I rollen ansvarar du för att redovisningen överensstämmer med gällande lagkrav och förordningar. Du säkerställer kvalitet och att redovisningen genererar det underlag Stena Aluminium behöver för att fortsatt driva affären framåt.

Du blir del i vårt ekonomiteam på 4-5 personer och rapporterar till ekonomichefen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som redovisningsansvarig:

  • Löpande redovisning
  • Månads- och årsbokslut
  • Kvartalsrapportering till koncernen
  • Årsredovisning
  • Moms- och skattedeklaration
  • Kostnadsuppföljning och analys

 Kvalifikationer och erfarenhet
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande. Du har tidigare erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete och är självgående i alla delar av löpande redovisning och bokslut.

Personliga egenskaper
Hos oss kommer du att arbeta med verksamhetens alla delar. Det är viktigt att du lockas av detta och att du genom det drivet får förståelse vad som ligger bakom siffrorna.  Ekonomiavdelningen är mitt inne i ett förändringsarbete med byte av affärssystemsbyte till IFS, förändrade processer och automatisering. Detta gör att öppenhet, förmåga att hitta lösningar och vilja till förändring behöver vara starka drag hos dig.

Vad erbjuder vi Stena Aluminium dig?
Hos oss finns det stora möjligheter för dig att vara med och utveckla processer och arbetssätt på ekonomiavdelningen. Vi vill att du tar ansvar och vi erbjuder dig frihet under ansvar. Vår kultur präglas av omtanke genom att jobba med säkerhet, hushålla med resurser, leverera i tid och att jobba tillsammans. På Stena Aluminium arbetar vi tillsammans – inte bara samtidigt!

Genom att arbeta med återvinning bidrar vi dagligen till ett mer hållbart samhälle då aluminium är ett material som går att återvinna om och om igen.

Placeringsort: Älmhult

Om företaget
Stena Aluminium är Nordens ledande producent av aluminium genom återvinning. Vid vår anläggning i Älmhult producerar vi drygt 77 000 ton per år av högvärdiga aluminiumlegeringar för gjuteriindustrin. Vi omsätter årligen över 1 miljard SEK och är ca 110 medarbetare. Företaget ingår i Stena Metallkoncernen.

Läs mer om oss: www.stenaaluminium.se
Följ oss på LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/stena-aluminium/

 

 

Redovisningsansvarig till Stena Aluminium, Älmhult

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-12-22

Ansök nu

Dela detta jobb