ekonomijobb.se

Till ekonomiavdelningen på Schneider Electric Sverige AB söker vi nu en kommunikativ, affärsmässig och handlingskraftig redovisningsansvarig som uppskattar att arbeta nära affären. Du kommer att ingå i ett ekonomiteam bestående av 10–12 personer och arbeta nära redovisningschefen för Norden och Baltikum. Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att upprätta bokslut för ett eller flera bolag i gruppen samt arbeta med kontinuerliga förbättringar i projektform. Du kommer att ha ett mycket nära samarbete med övriga kollegor på ekonomiavdelningen både inom redovisning och controlling. Arbetet innebär att ha mycket kontakter med företagets verksamheter i Sverige och även med systerbolagen.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande redovisning
 • Självständigt ansvara för månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Balansuppföljningar – göra avstämningar med FISS
 • Säkerhetsställa periodiseringar, avstämningar, dokumentation
 • Årsredovisning, Inkomstskatt, deklarationer
 • Moms (gärna EU-moms) och Transfer Pricing
 • Vara behjälplig vid internkontroller
 • Moms och skatteredovisning, legal rapportering, IFRS
 • Analysarbete samt rapportering till moderbolaget
 • Kommunicera med FiSS (Financial Shared Service) som finns i Bangalore och i Jaipour
 • Kontakt med revisorer
 • Processförbättringar och diverse projekt

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning. Du har minimum 5 års erfarenhet av redovisning. Kunskap i systemen Navision och SAP liksom HFM är meriterande.  Förändring och förnyelse uppskattas så erfarenhet och intresse för att utveckla rutiner och processer inom avdelningen på bästa sätt tror vi att du har. Du behöver behärska både engelska och svenska mycket bra i tal så väl som skrift. Mycket goda kunskaper i Excel är viktigt.

Personliga egenskaper
Som Redovisningsansvarig på Schneider Electric behöver du ha kvalitet och service i fokus, vara handlingskraftig och självgående. Du trivs med att ha ett stort eget ansvar och att stötta och dela med dig av dina kunskaper till kollegorna på avdelningen. Du är bra på att bygga relationer och förstår betydelsen av teamarbete.  Du har en prestigelös inställning och är inte rädd för att hugga i där det behövs.

Vad erbjuder företaget dig?
På Schneider Electric vill vi ha de bästa medarbetarna. Därför prioriteras utbildning och personlig utveckling genom ett strukturerat arbeta med utbildningsplaner från dag ett. Som redovisningsansvarig kommer du ständigt att utveckla din professionella kompetens, företagskunskap och ges möjlighet att fokusera på din personliga utveckling.

Placeringsort: Solna

Om Schneider Electric
Schneider Electric är med 180 000 anställda i mer än 100 länder, världsledande inom energilösningar. Från enklaste produkt till komplexa system bidrar vår teknik, våra programvaror och tjänster till att förbättra drift och automation av våra kunders verksamheter. Schneider Electric är ledande inom den digitala omvandlingen av energihantering och automation i bostäder, fastigheter, datacenter, infrastruktur och industrier.

Redovisningsansvarig till Schneider Electric Sverige, Stockholm

Företag MERITMIND AB
Ort
Utgår

2019-12-01

Ansök nu

Dela detta jobb