ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsansvarig till Rebellion

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-09-01

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Rebellion

För dig som söker en bred roll inom redovisning i en snabbväxande bolagsgrupp där entreprenörskap, flexibilitet och kundfokus är vägledande principer kan Rebellion vara något för dig. En spännande möjlighet att komma in tidigt i en koncern med starka ägare, lönsam verksamhet och ambitiösa tillväxtplaner genom förvärv. Rebellion planerar en börsnotering inom två år och har idag en obligation noterad på Nasdaq. Vi letar efter dig som vill vara med och bygga redovisningsfunktionen och som trivs i en roll med breda kontaktytor och mycket fina utvecklingsmöjligheter.

Hos Rebellion blir du en del av en inkluderande och mångsidig arbetsplats och du kommer att tillbringa dina dagar i en samarbetsvillig och dynamisk miljö med ett mycket skickligt team, göra ett fantastiskt arbete och har kul medan du gör det. Rebellions viktigaste resurs är dess medarbetare och vi lägger därför stort fokus på att attrahera och utveckla all vår personal. Vi Rebellions är individer som har viljan att prestera och som förkroppsligar kärnvärdena för sant entreprenörskap, inklusive bland annat – mod, vision, ärlighet och respekt för oss själva och andra. Du kommer att vara på Rebellions hemmakontor i centrala Stockholm.

Din uppgift och dina ansvarsområden

Du kommer att bli en del av ett framåtsträvande och engagerat team där alla månar om att ”leverera arbete av hög kvalitét samtidigt som vi har roligt”. Som Redovisningsansvarig tillhör du ekonomifunktionen som är under tillväxt och initialt kommer bestå av tre personer. Du kommer ha ett nära samarbete med CFO och Head of Group Accounting.  

Rollen som Redovisningsansvarig hos Rebellion är ny och är en nyckelposition i verksamheten där du bland annat kommer ansvara för att insourca redovisningen för holdingbolagen. Här har du ett helhetsansvar för moder- och holdingbolagens redovisning. Rollen är bred där du även kommer stötta dotterbolagens ekonomifunktioner i allt från de ekonomiska processerna kopplat till redovisningen till att bidra med strategiska inspel kring hur ekonomifunktionen kan utvecklas. Vidare kommer du även bistå med underlag för koncernkonsolidering.

Du rapporterar till CFO och arbetar nära dotterbolagens ekonomiavdelningar.

Dina primära arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löpande ansvar för moder- och holdingbolagens bokföring och redovisning

  • Koordinera samt upprätta månadsbokslut, kvartalsbokslut och årsbokslut

  • Hantera moms, skattefrågor och relaterade frågor 

  • Framtagning av underlag för koncernkonsolidering

  • Bokslutsrevision och förvaltningsrevision, framtagning av material, kontakt med revisorer

  • Årsredovisning och inkomstdeklaration för holdingbolagen

  • Efterlevnad av interna policys

  • Utveckling av processer, rutiner och rapportering

  • Stödja och vidareutveckla ekonomifunktionerna i dotterbolagen

  • Kontinuerligt förbättra befintliga rutiner/processer/systemstöd.

Vem är du?

Vi tror att du är en driven och målorienterad person som trivs i en dynamisk miljö där utveckling står högt på agendan. För dig är det viktigt att arbeta i ett socialt arbetsklimat som präglas av teamwork och gemenskap. Då rollen som Redovisningsansvarig innebär ett flertal kontaktytor inom koncernen är det viktigt att du är kommunikativ i både tal och skrift, samt att du är lyhörd och pragmatisk gentemot din omgivning. Du trivs i att arbeta strukturerat och systematiskt och för dig är det viktigt att alltid leverera arbete av hög kvalitet samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken. I denna rekrytering är din personlighet och inställning a och o men självklart är dina formella meriter viktiga.  

När det kommer till din erfarenhet så ser vi att du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi. Vi tror att du idag arbetar som Redovisningskonsult alternativt Redovisningsekonom och är självständig i hela bokslutsprocessen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tillväxtbolag och van vid händelserika miljöer. Välkommen till Rebellion, ett hem för exceptionella bolag i traditionella branscher!

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Rebellion med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Vilda Cygnaeus på Prodiem, tfn 070-557 96 06 alt Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Rebellion är en svensk långsiktig ägare och utvecklare av små och medelstora företag inom nischade industriella vertikaler. Rebellion är en industrikoncern bestående av marknadsledande företag som uppvisar starka marginaler, robusta kassaflöden och som har en hållbar tillväxtpotential.

Rebellion består idag av 15 bolag verksamma inom Infrastruktur och Industri & Handel och har en ambitiösa tillväxtplaner och de finansiella målen är att gruppen ska ha ett rörelseresultat på 1 miljard SEK år 2025.

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig till Rebellion

Prodiem