ekonomijobb.se

Redovisningsansvarig till K.G.M. Datadistribution

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-10-22

Ansök nu

Redovisningsansvarig till K.G.M. Datadistribution

Trivs du som Redovisningsansvarig i ett mindre företag men vill utvecklas i en större koncern? Är du nyfiken på SOX? Hos KGM får du möjlighet att arbeta i ett mindre, lönsamt företag med en stor internationell ägare i ryggen.

Vad kan KGM erbjuda dig?
KGM omsätter cirka 184 MSEK och har 84 medarbetare anställda, de flesta på vårt huvudkontor i Stockholm men också på våra mindre filialer i Sundsvall och Köpenhamn. Bolaget startade 1982 och har alltid visat god lönsamhet, sedan 2015 ägs vi av den amerikanska koncernen WPP. Vi sitter i fina lokaler i Västberga där vi också har ett eget gym.

Som Redovisningsansvarig hos KGM kommer du tillsammans med CFO ansvara för all legal rapportering. Dina närmaste kollegor är en Ekonomiassistent, en Löneadministratör samt en Business Controller.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

  • Löpande bokföring

  • Månadsavstämning och månadsbokslut

  • Koncernrapportering

  • Leverantörsbetalningar (pga SOX)

  • Delaktig i årsbokslut och revision

  • Involverad i budget och prognos

  • Uppföljning av work-in-progress och upplupna intäkter

  • Anpassningar till IFRS16 leasing

Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning och lång erfarenhet från en roll som Redovisningsansvarig eller Kvalificerad Redovisningsekonom – har du erfarenhet av koncernrapportering i en internationell koncern ser vi det som meriterande.  Har du i dina tidigare roller arbetat enligt SOX underlättar det men är inget krav. Som person är du strukturerad och noggrann samt har god initiativförmåga. Du tar självklart ansvar för dina arbetsuppgifter men är också en lagspelare som trivs med att arbeta tillsammans med dina kollegor samt stötta och avlasta vid behov. Då vi har ett amerikanskt moderbolag behöver du behärska såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar KGM med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Helén Lissäng på helen.lissang@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se,  Då intervjuer och urval kommer att ske löpande välkomnar vi din ansökan så snart som möjligt.

 

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig till K.G.M. Datadistribution

Mpya Finance AB