ekonomijobb.se

logga

Redovisningsansvarig till Chiesi Pharma AB

Företag Prodiem
Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-05

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Chiesi Pharma AB

Chiesi Group är ett internationellt företag, med huvudkontor i Parma, Italien. Med en omsättning på mer än 1,4 miljarder euro för Chiesi Group är vi bland de 50 största läkemedelsföretagen i världen. Chiesi utvecklar och distribuerar läkemedel i 65 länder och har 29 internationella bolag (i Europa, Amerika, Asien och Afrika). Idag är Chiesi ett av världens ledande läkemedelsbolag inom det respiratoriska området och bedriver även verksamhet inom neonatologi, sällsynta sjukdomar och specialistvård. Chiesi är även etablerat i Norden med verksamhet i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Chiesi Norden har en personalstyrka på ca 85 medarbetare, inkluderat en forskningsenhet, och befinner sig i en stark tillväxtfas. Chiesi Pharma AB blev nyligen Great Place to Work-certifierade. Läs mer på www.chiesipharma.se

Motiveras du av att arbeta i en bred redovisningsroll med nordiskt ansvar där du blir högra hand till bolagets Redovisningschef? Lockas du dessutom av att arbeta i en entreprenöriell organisation som är en del av ett stort, familjeägt, forskningsdrivet och globalt bolag? Då tror vi att denna roll är rätt för dig!

Chiesi i Norden har under de senaste åren befunnit sig i en kraftig tillväxt. Som ett led i detta har bland annat systemet SAP implementerats och ett nordiskt lager har införts. Financefunktionen söker nu dig som är nyfiken och drivande och som vill vara en del av och bidragande till, Chiesis fortsatta framgång. Välkommen!

Detta söker vi

Du kommer att arbeta operativt med redovisningen för Chiesi i Norden som består av Chiesi Pharma AB samt tre nordiska filialer. Vi letar efter dig som trivs med att arbeta med löpande redovisning, med olika former av effektiviseringsprojekt och som har ett ifrågasättande och analytiskt förhållningssätt till siffrorna. Du kommer att tillhöra den nordiska ekonomifunktionen som består av 7 personer. Tillsammans arbetar ni på Chiesis huvudkontor i Stockholm City och du rapporterar till en engagerad Redovisningschef.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter spänner över ett brett område och möjlighet till utveckling finns! Bla kommer du att arbeta med:

  • Bokslutsarbete och redovisning inkl avstämningar

  • Lagerredovisning

  • Tillgångsregistret inklusive avskrivningar 

  • Moms och deklarationer

  • Likviditetsplanering och -rapportering

  • Delaktig i delar av budgetprocessen

  • Delaktig vid revision

  • Delaktig vid upprättande av årsredovisning

  • Genomföra olika former av utredningar och uppföljningar 

Din profil

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och erfarenhet av att arbeta med redovisning i minst 3 år. Troligtvis arbetar du idag som redovisningsekonom eller redovisningskonsult. Då tjänsten innehåller flera internationella kontaktytor har du goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift. Vidare är du en van användare av ekonomisystem samt Excel och vill kontinuerligt utveckla dina kunskaper kring dessa.

Du som person

För att passa i rollen hos Chiesi är du en ansvarsfull problemlösare som arbetar noggrant och fokuserat i ditt arbete. Du är strukturerad och duktig på att lägga upp en plan för att komma i mål med dina uppgifter.

Att vara en del av en ekonomifunktion som samarbetar med varandra, men som arbetar självständigt med sina arbetsuppgifter är något som du trivs med. Slutligen har du ett flexibelt och nyfiket förhållningssätt och trivs med att arbeta i en omväxlande och föränderlig miljö. 

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Chiesi med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via ansökningsknappen. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Viktoria Simmingsköld, tfn 070-999 97 01.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Redovisningsansvarig till Chiesi Pharma AB

Prodiem