ekonomijobb.se

Redovisningsansvarig till Bergman & Beving AB

Företag Mpya Finance AB
Ort
Utgår

2021-08-09

Ansök nu

Redovisningsansvarig till Bergman & Beving AB

Vi söker nu en redovisningsansvarig till koncernens ekonomicenter i Alingsås. Som redovisningsansvarig på Bergman & Beving har du möjlighet att arbeta i en internationell koncern och ingå i ett team med god gemenskap och med stor kunskap inom redovisning och rapportering.

Om rollen
I rollen som redovisningsansvarig kommer du att ha ett övergripande kvalitets- och koordineringsansvar för några av koncernens bolag. Du kommer att driva resultatrapportering för aktuella bolag och ta ansvar för resultat- och balansräkningarna. Du deltar i kundmöten, har direktkontakt med personer i verksamheten och strävar efter att utveckla kundrelationen. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  •  Ansvara för redovisning utifrån koncernövergripande direktiv

  •  Tillse att resultaträkningarna är rätt periodiserade och balansposterna rätt värderade

  •  Ombesörja att likviditetsplanering i bolagen fungerar väl

  •  Förse businesscontroller med uppföljningar/nyckeltal, samt utföra vissa statistikuppgifter

  •  Aktivt arbeta med processutveckling och förbättring av rutiner inom redovisningen

  •  Ansvara för framtagande av årsredovisning och deklarationer för bolagen

  •  Bistå i revisionsprocessen

Din profil:
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med inriktning mot redovisning eller revision, samt några års arbetslivserfarenhet. Du har goda kunskaper inom svenska redovisnings- och skatteregler samt erfarenhet av intern och extern rapportering.

Som person är du lugn och stabil. Du är prestigelös och positiv och trivs i sammanhang av utveckling och förändring. Det är viktigt att du kan arbeta såväl självständigt som i team och tycker om att ta ett stort ansvar. Du drivs av att förbättra och effektivisera processer. Du är duktig på att kommunicera och tar gärna på dig en rådgivande roll i dialogen med kunder och interna kollegor. Struktur kommer naturligt för dig och du har en hög analytisk förmåga.

Hur gör jag nu?
I den här rekryteringen samarbetar Bergman &Beving med MPYA Finance. Vid eventuella frågor kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Antonsson på telefon 0709-318769 alternativt Elin Lindén, på telefon 0760-303100.

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig till Bergman & Beving AB

Mpya Finance AB