ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsansvarig med systemintresse till Mestergruppen

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-02-13

Ansök nu

Redovisningsansvarig med systemintresse till Mestergruppen

Vill du arbeta i en entreprenöriell och dynamisk organisation vars kultur kännetecknas av engagemang, innovation och professionalitet? Är du en fena på redovisning men har också ett stort intresse för system? Då kan det här vara ditt nästa steg i karriären!

Mestergruppen är i ett intressant skede av tillväxt och söker nu en Redovisningsansvarig till teamet. Om du vill komma till en roll där du får axla ett helhetsansvar för redovisningen av logistikbolaget samtidigt som du får vara högst delaktig i systemfrågor och utveckling av processer kopplade till dessa – då har du här en fantastisk möjlighet som du inte får missa!

Detta söker vi

I rollen kommer du ha ett helhetsansvar för redovisningen av Mestergruppen Logistik AB med en omsättning på ca 800 miljoner SEK. I rollen kommer du att få möjlighet att bidra med processförbättringar utifrån dina synpunkter och erfarenhet. En stor del av rollen innebär även att vara delaktig i modernisering och effektivering av rutiner och system. Framöver kommer till exempel att logistiksystemet att bytas ut. Du kommer bli en del av ett sammansvetsat redovisningsteam och även ha nära kontakt med Mestergruppens centrala logistikcenter i Helsingborg.

I rollen tillhör du ett redovisningsteam på fyra personer och du rapporterar till Redovisningschefen. Placering är på Mestergruppens kontor i Solna, där bolaget arbetar flexibelt så möjligheten finns att fortsättningsvis jobba delvis hemifrån.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en bred roll men exempel på dina arbetsuppgifter är:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar

  • Årsredovisning

  • Moms och skatter

  • Deklarationer

  • Resultatuppföljning

  • Driva redovisningsfrågor mot centrallagret

  • Framtagande av analys och underlag till Redovisningschef

  • Vara delaktig i projekt kopplat till system

  • Utveckling av processer och rutiner kopplat till redovisningsområdet

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi och relevant erfarenhet från redovisning. Troligtvis arbetar du idag som redovisningskonsult eller redovisningsekonom. Du har ett tekniskt intresse och en fallenhet för system. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och erfarenhet från andra affärssystem sedan tidigare. Vidare har du en god förståelse för processer och en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar.

Du som person

För att lyckas i rollen som Redovisningsansvarig är du en lösningsorienterad och nyfiken person. Du tycker om att driva förbättringar och tar ansvar för ditt arbete från start till mål. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är kommunikativ och pragmatisk gentemot din omgivning. Eftersom Mestergruppen är en entreprenöriell koncern är det även viktigt du trivs i en fartfylld och dynamisk miljö där du får glädje av att arbeta tillsammans med ditt team.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mestergruppen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt. Jakob Altensten på Prodiem, tfn 073- 344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia.

Vi erbjuder alla typer av byggmaterial för både konstruktion och renovering av hus för professionella hantverkare och lokala byggföretag, men även vanliga hemmasnickare. Sammantaget är Mestergruppen marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med 270 butiker över hela landet. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 9 miljarder SEK.

Läs mer på www.mestergruppen.se

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig med systemintresse till Mestergruppen

Prodiem