ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsansvarig med moderbolagsansvar till Mestergruppen

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2023-02-13

Ansök nu

Redovisningsansvarig med moderbolagsansvar till Mestergruppen

Vill du arbeta i en bred roll där du får använda din erfarenhet och intresse för redovisning och siffror? Vill du samtidigt göra det i en organisation där du blir en självklar del av ett team som är familjärt och framåtriktat? Då kan rollen som Redovisningsansvarig till Mestergruppen vara rätt roll för dig!

Mestergruppen är i ett intressant skede av tillväxt och behöver nu förstärka ekonomiavdelningen med en Redovisningsansvarig. I rollen får du möjligheten att påverka och utveckla redovisningsfunktionen, och du blir en viktig del av Mestergruppens fortsatta expansiva resa.

Detta söker vi

Som Redovisningsansvarig får du en central roll inom organisationen då du kommer axla ett helhetsansvar för redovisningen av moderbolaget Mestergruppen Sverige AB. Stor del av rollen innebär att forma och vidareutveckla befintliga processer och rutiner. Högt upp på agendan ligger det bland annat att effektivisera och systematisera delar av redovisningen. På Mestergruppen trivs man och du kommer in i ett bolag med medarbetare som besitter ett stort kunnande och som välkomnar dig som vill delta i deras fortsatta utveckling. Du kommer bli en del av ett sammansvetsat redovisningsteam och ha ett nära samarbete de centrala funktionerna såsom marknad, IT och HR samt outsourcingpartner avseende fakturering och varuflöde.

I rollen tillhör du ett redovisningsteam på fyra personer och du rapporterar till Redovisningschefen. Placering är på Mestergruppens kontor i Solna, där bolaget arbetar i en hybrid miljö så möjligheten finns att jobba delvis hemifrån.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en bred roll men exempel på dina arbetsuppgifter är:

  • Månads-, kvartals- och årsbokslut

  • Årsredovisning

  • Löpande redovisning, avstämningar och periodiseringar

  • Resultatuppföljning

  • Momsrapportering och inkomstdeklaration

  • Lån och bankavstämningar

  • Framtagande av analys och underlag till Redovisningschef

  • Kontaktperson avseende löner (lönen är outsourcad)

  • Driva och delta i förbättringsprojekt

  • Kund- och levreskontra

Din profil

Du har en akademisk eller eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har en gedigen erfarenhet av redovisning och ett stort intresse för redovisningsprinciper. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i Excel och relevanta affärssystem. Vidare har du en god förståelse för processer och en talang för att identifiera möjligheter och förbättringar inom ditt område.

Du som person

Vi söker dig som är målorienterad och strukturerad. Du är nyfiken och motiveras av ansvar, vilket resulterar i att du på ett självständigt sätt kan ta beslut och driva ditt arbete framåt. Då rollen innefattar flertalet kontaktytor inom organisationen är det viktigt att du är kommunikativ och lyhörd gentemot din omgivning. Eftersom Mestergruppen är en entreprenöriell koncern ser vi även att du trivs i en händelserik miljö.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Mestergruppen med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Filippa Gernandt på Prodiem, tfn 073- 384 23 94 alt. Jakob Altensten på tfn 073- 344 51 80.

Välkommen med din ansökan!

Mestergruppen Sverige AB är en sammanslutning av fria företagare i samverkan som innefattar kedjorna XL-BYGG, BOLIST och Järnia.

Vi erbjuder alla typer av byggmaterial för både konstruktion och renovering av hus för professionella hantverkare och lokala byggföretag, men även vanliga hemmasnickare. Sammantaget är Mestergruppen marknadsledande inom byggmaterialhandeln i Sverige med 270 butiker över hela landet. Bolaget har en total extern butiksomsättning på ca 9 miljarder SEK.

Läs mer på www.mestergruppen.se

 

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig med moderbolagsansvar till Mestergruppen

Prodiem