ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Redovisningsansvarig

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-12-27

Ansök nu

Redovisningsansvarig

Kan redovisare bidra till en bättre miljö? Absolut! Alla på Vattenfall bidrar till vår strävan att nå ett fossilfritt liv inom en generation!

För att bli framgångsrika med det behöver vi nu förstärka vårt team med en:

Redovisningsansvarig

Du kommer att tillhöra vår R2R organisation (Record to report inom General Accounting) och kommer att tillhöra organisationen Vattenfall Finance Business Support.

Accounting R2R är den funktion inom Finance Business Support som tillhandahåller redovisningsexpertis till bolagen inom Vattenfall med högt fokus på kvalitet och efterlevnad av redovisningsregler. Accounting R2R är därmed experter på IFRS och legala regler, förbereder bokningar, driver boksluten och den externa revisionsprocessen, rapporterar till Vattenfall koncernen och sammanställer årsredovisningar. Funktionen Accounting R2R är organiserad per land.

Delar av den löpande redovisningen och rapporteringen inom Accounting R2R är outsourcat till Capgemini och en av huvuduppgifterna blir därmed att säkerställa alla leveranser och optimera processen i samarbete med vår outsourcing partner.

Processerna inom ekonomiområdet genomgår ständiga förändringar så också på Vattenfall, vi vill därför erbjuda rätt personer stora möjligheter att definiera sin egen framtid inom redovisning och på Vattenfall.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

En av dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att säkerställa att huvudboken hanteras enligt legala krav och kraven från Vattenfall-koncernen samt att leda den externa revisionsprocessen och att ge redovisningskompetens i de sammanhang där det behövs.

 • Administrera allt bokföringsmaterial som är relevant och säkerställa korrekta bokningar legalt och enligt IFRS och med relevant dokumentation. Det inkluderar även att bereda instruktioner för stående bokningar som utförs av Capgemini
 • Skriva redovisningsinstruktioner för nya redovisningsregler, nya affärshändelser och diskutera med och komma överens med Group accounting och externa revisorer (när det behövs)
 • Driva bokslutsprocessen, göra nödvändiga kontroller och säkerställa att tidplanen för boksluten hålls
 • Beräkna avsättningar och periodiseringar alternativt styra den processen, ställa krav på data modeller om beräkningen görs ute i verksamheten
 • Sammanställa finansiell information/ årsredovisningar för alla legala enheter och slutföra den processen i samarbete med de legala enheternas förvaltning
 • Driva den externa revisionsprocessen för de legala enheterna
 • Bidra genom att etablera goda relationer och leverera god service till de interna kunder och externa leverantörer/ kunder och partners
 • Leverera våra tjänster med hög kvalitet och i tid enligt gemensamma processer och riktlinjer
 • Bidra med förbättringsförslag till processexperter/ -specialister
 • Delta i utvecklingsprojekt som bedrivs inom FBS eller inom koncernen

Kunskap, kompetens och erfarenhet:

 • Relevant universitetsutbildning (civilekonom) eller jämförbar annan utbildning
 • 3-5 års erfarenhet av arbete med redovisning och legal rapportering i en komplex organisation
 • Gärna erfarenhet från elbranschen
 • Goda kunskaper om gällande redovisningsregler (IFRS och legal redovisning K2/ K3)
 • Goda kunskaper om processer som tillämpas inom ekonomiområdet och specifikt inom redovisning och bokslutsrapportering
 • Stort intresse och kunskap om IT-baserade rapporteringssystem och god kunskap om IT generellt
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Personliga egenskaper:

Du är en person som gillar att jobba med redovisning och som alltid strävar efter att göra saker bättre. Andra beskriver dig som proaktiv, lösningsorienterad och öppen för förändringar. Du uppskattar att arbeta I team, och att hjälpa andra att göra bättre men du har också förmågan att arbeta självständigt när så krävs.

På Vattenfall är vi övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och attraktivt bolag och att vi strävar efter att vara en bra förebild avseende mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, etnicitet, ålder, transpersoner, religion eller annan tro, handikapp eller sexuell läggning.

Placeringsort: Arenastaden, Solna

Vänligen ansök med ditt CV och personliga brev. Sista dag att ansöka är 14 november 2021. Vi kan komma att intervjua löpande så vänta inte med att ansöka.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta anställande chefer Karin Donnerlid, +46 705 397 047 eller Anders Jarelöv, +46 703 519 695. För mer information om anställningsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Jessica Petersson, 0700-398 770.

Fackliga representanter i Sverige: Rolf Ohlsson (Akademikerna) , Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). För att komma i kontakt med representanterna ring Vattenfalls växel, +46 8 739 50 00.

Då Vattenfall är del av Sveriges kritiska infrastruktur är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Om denna tjänst är säkerhetsklassad kan slutkandidaten komma att behöva genomgå en säkerhetsprövningsprocess enligt svensk lag.

  #LI-AJ1 

 

 

 

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig

Vattenfall AB