ekonomijobb.se

Redovisningsansvarig

Företag Riksgälden
Ort
Utgår

2021-11-02

Ansök nu

Redovisningsansvarig

Är du en person som arbetar med komplexa redovisningsfrågor idag? Vill du ta ett helhetsgrepp om redovisningen på Riksgälden och vara en del av navet i statens finansförvaltning?

Vi erbjuder dig

Som redovisningsansvarig har du ett övergripande sammanhållande ansvar för ekonomistyrning, redovisning och bokslut. I din roll stödjer du och leder teamet i redovisnings – och bokslutfrågor. Du är bollplank och stöd till våra avdelningar som deltar i bokslutsarbetet. Du ansvarar för den finansiella redovisningen i årsredovisningen och ingår i redaktionsråd och projektgrupp.

I rollen ingår också att ha ett övergripande ansvar för Riksgäldens redovisningsmodell. Det innebär att både självständigt och i grupp driva förändrings- och utvecklingsarbete inom redovisningsområdet. Arbetet innebär också att genomföra utredningar och analyser samt svara på remisser inom redovisningsområdet. Som redovisningsansvarig är du Riksgäldens kontaktperson med Riksrevisionen gällande granskning av den finansiella redovisningen.

Du kommer att tillhöra ekonomienheten som är en del av Avdelningen för styrning och verksamhetsstöd. Ekonomienheten ansvarar för Riksgäldens ekonomistyrning och redovisning. Enheten ansvarar också för verksamhetsstyrning, verksamhetsplanering och uppföljning. Även vissa delar av statistikrapporteringen ingår i vårt ansvarsområde, exempelvis EDP (Excessive Deficit Procedure – förfarandet vid alltför stora underskott). Enheten deltar också i flera av Riksgäldens strategiska projekt. Enheten består av 11 medarbetare.

Som redovisningsansvarig arbetar du främst tillsammans med redovisningsgrupp och controllers och du rapporterar till ekonomichefen.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • minst 3 års studier eller examen inom ekonomi från högskola eller universitet, eller motsvarande erfarenhet eller utbildning som myndigheten bedömer likvärdig

  • minst 5 års erfarenhet inom komplexa redovisningsfrågor och bokslutsarbete

  • goda kunskaper i Excel

  • goda kunskaper i tal och skrift på svenska

  • svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av statlig redovisning

  • erfarenhet av ekonomisystemet Agresso

  • kunskap och erfarenhet av finansiella instrument

  • erfarenhet av systemet Simcorp dimension

Som person

är du van att ansvara för leverans med hög kvalitet inom tidsatta ramar. Du är initiativrik, strukturerad och ansvarsfull. Du kan både självständigt driva frågor och hålla ihop arbetet med många medarbetare inblandade. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar till goda relationer. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och svenskt medborgarskap är därför ett krav. Registerkontroll och säkerhetsprövning kommer att genomföras i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Välkommen att ansöka med CV, personligt brev och examensbevis via www.riksgalden.se/jobb, senast den 2 november 2021. Ange referens 2021/871. Vi erbjuder en tillsvidaretjänst med sex månaders provanställning. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Maria Törnfeldt (maria.tornfeldt@riksgalden.se), telefonnummer 08-613 52 17. HR partner Gunilla Perméus, 08-613 46 85. Fackliga representanter är: Ellen Karlberg, Saco-S och Ricard Lalander, ST-Riksgälden som nås via växeln: 08-613 45 00.

Om Riksgälden
Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Vårt kontor finns i centrala Stockholm och vi är drygt 220 anställda. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara. För mer information se riksgalden.se

Dela detta jobb

Redovisningsansvarig

Riksgälden