ekonomijobb.se

Rådgivare till KPMG

KPMG är en arbetsplats för dig som vill göra skillnad. Vi är ett av världens ledande kunskapsföretag och en trygghet för våra kunder i den snabbrörliga värld de verkar i - vi förmedlar insikt och guidar våra kunder på den förändringsresa de alla befinner sig på. Det kan handla om att förändra hela eller delar av en organisation och dess arbetssätt, hur man hanterar potentiella risker, cybersäkerhetshot eller hur man maximerar kundupplevelsen i en digitaliserad värd. Vår verksamhet omfattar även annan rådgivning, consulting, transaktionsrådgivning, revision och skatterådgivning.

KPMG söker nu två rådgivare till vår interna funktion Quality & Risk Management – en spännande och viktig stödfunktion till vår affärsverksamhet.  Vi är idag drygt 10 medarbetare, som hanterar alltifrån systemstöd i våra risksystem till kvalitetskontroller och oberoendeproblematik.

Om rollen

Quality & Risk Management utgör en central del av KPMG:s kontrollfunktion. Vi arbetar bl.a. med att utföra kvalitets- och riskkontroller och ger löpande råd och stöd inom etik och oberoende till våra medarbetare inom affärsverksamheten. Gruppen består idag av 12 medarbetare.

För att kunna ge ännu bättre stöd till verksamheten och till följd av den nya standarden ISQM1 (International Standard of Quality Management1) behöver vi nu stärka vår funktion ytterligare och söker två stycken rådgivare.

Som rådgivare kommer du ingå i ett Nordiskt team där du bl.a. utför tester av kontrolldesign samt implementering och säkerställande av kontrollernas effektivitet.

Till dina arbetsuppgifter hör bl.a. vidare att:

·       Samverka med kontrollägare för att säkerställa kontrollernas kvalitet

·       Dokumentera tester i enlighet med kraven i SoQM

·       Arbeta med frågor kopplade till andra regulatoriska frågor, t.ex. etik och revisorers oberoende, samt testning IT-system

Du kommer arbeta nära andra rådgivare samt kontrollägare i Norden och Baltikum. Du rapporterar till Team Leader Compliance Tester samt Head of Quality & Risk.

Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig en utmanande och spännande vardag där vi arbetar tätt ihop och utbyter erfarenheter och kunskaper varje dag. Hos gruppen Quality & Risk Management har alla medarbetare en viktig funktion att fylla där vi hoppas att just du vill ingå. Vi lägger stort fokus på våra medarbetares utveckling, och du kommer bl.a. att få delta i olika interna och externa utbildningar som krävs för att hålla dig à jour med interna och externa regler och lagar.

Kvalifikationer och egenskaper Vi söker dig med akademisk examen inom ekonomi, redovisning, juridik eller motsvarande och med 3-5 års erfarenhet inom intern eller extern revision. Har du erfarenhet av IT-revision är detta meriterande, likaså om du har erfarenhet av regelverken IESBA, SEC och PCAOB.

Som person är du analytisk, har ett öga för detaljer, besitter hög integritet samt god social och kommunikativ förmåga.

Du kommunicerar och arbetar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan

Låter detta intressant? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Urval sker löpande. Ansök därför redan idag.

I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment. För ytterligare information eller frågor rörande tjänsten, kontakta Peter Ekström på tel. 070 813 51 85 eller peter.ekstrom@sharprecruitment.se

 

Dela detta jobb

Rådgivare till KPMG

Sharp Recruitment & Consultants