ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

PRV söker redovisningsansvarig

Ansök nu

PRV söker redovisningsansvarig

Ref PH 2022/241

Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft. Genom att öka insikten och förmågan att omsätta immateriella tillgångar bidrar PRV till ett innovationskraftigt och hållbart samhälle. Vår vision är att PRV ska vara en drivande och självklar aktör för världens mest innovativa land.
Vi är en öppen och kundorienterad myndighet där våra anställda bidrar med kunskap, framåtanda och engagemang. Välkommen att utvecklas med oss på PRV!

Till vår ekonomienhet söker vi nu en kollega till rollen som redovisningsansvarig. Tjänsten är placerad i Stockholm. Du kommer att tillhöra Finans- och ekonomiavdelningen, Ekonomienheten, och bli en av 12 kollegor.

Utöver löpande redovisning, bokslut och inrapportering till staten, ansvarar enheten även för kassafunktion, administration av tidredovisning, systemadministration av diverse system m m.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha ett helhetsansvar för vår löpande redovisning, sammanställande och rapportering av månads-/kvartal- och årsbokslut.

Du kommer även att vara teamlead, vilket innebär att strukturera och följa upp det dagliga operativa arbetet i teamet.

Arbetet innefattar bland annat, men inte enbart:

  • säkerställa korrekt redovisning kring anslag, bidrag och uppdrag

  • sammanställa, rapportera och följa upp månads-/kvartal- och årsbokslut

  • sammanställa Årsredovisning

  • avräkning med Statsverket

  • sammanställa, rapportera, stämma av skatt, moms, löner, pensioner m m

  • säkerställa att vi har en korrekt arkivering av räkenskapsmaterial m m.

  • driva ständiga förbättringar och effektiviseringar av våra rutiner och processer

  • genomföra utredningar

  • omvärldsbevakning

Arbetet innebär många kontakter inom PRV men även externt med exempelvis andra myndigheter inom RiS (rörlighet i staten), ESV, Skatteverket, revisorer och banker.

Vem är du?

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom ekonomi, alternativt har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt, samt har erfarenhet av helhetsansvar för löpande redovisning, månads- /kvartal-/årsbokslut och rapportering, årsredovisning och teamlead-ansvar. Vidare ska du ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser också att du har datavana med goda kunskaper i Word och Excel. 

Det är meriterande, men inget krav, om du har kunskap om och erfarenhet av det regelverk som gäller staten inom ekonomiadministration (avräkning Statsverket, uppföljning anslag/bidrag/uppdrag, redovisning/rapportering Hermes m m), samt om du har erfarenhet kring statlig arkivering av räkenskapsmaterial m m. Likaså om du har erfarenhet av arbete i ekonomisystemet UBW (Agresso).

Som person är du driven, att hålla deadlines samt nå uppsatta mål och resultat ser du som en självklarhet. Förutom kollegorna inom enheten kommer du att ha många kontakter i och utanför PRV, varför god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga är av vikt. För att vara framgångsrik som teamleader är det viktigt att du är trygg och stabil i dig själv och ditt ledarskap. Du är initiativrik, och ser möjligheter samt lösningar. Du har stor chans att påverka arbetet och våra arbetsprocesser då enheten befinner sig i en utvecklingsfas.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Givetvis delar du våra värderingar: omvärldsfokus, framåtanda och engagemang!

PRV erbjuder

Förutom ett intressant, utmanande och självständigt arbete erbjuder vi trevliga kollegor, bra stämning och fina lokaler! Placering i Stockholm, resor till vårt kontor i Söderhamn förekommer i tjänsten.

Läs mer om oss och se vilka du kommer att jobba med på https://www.linkedin.com/company/prv/

På vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att arbeta på PRV: http://www.prv.se/jobb

Anställningen är en tillsvidareanställning, på heltid, som inleds med 6 månaders provanställning.  

Låter det intressant?

Välkommen med din ansökan innehållande ett personligt brev samt CV senast den 15 juni 2022.

Du ansöker direkt via vår webbplats.

För mer information är du välkommen att kontakta enhetschef Mari Fjällborg Vid frågor om anställningsvillkor kontakta HR-specialist Linda Waltari. Fackliga representanter är Carolina Gomez Lagerlöf (Saco-S) och Håkan Bodin (ST). Alla kontaktpersoner nås via vår växel på telefon 08-782 28 00.

(Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda, undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.)

 

 

Dela detta jobb

logga
PRV söker redovisningsansvarig

Patent- och registreringsverket - PRV