ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektledare för välfärden

Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-16

Ansök nu

Projektledare för välfärden

Kommuninvests långsiktiga inriktning innehåller förändringar som har fundamental påverkan på bolagets strukturer, IT-system, kompetens, förmåga och kultur. Förändringarna har tydliga samband och är därför mycket komplexa. 

För att lyckas med förändringarna behöver vi en projektledare som kan driva våra största projekt. Vill du vara med och driva delar av vår förändringsresa? 

Om tjänsten

De utvecklingsinsatser som ska genomföras behöver utgå från ett helhetsperspektiv
och från de resurser som står till förfogande. Det blir din uppgift att inta helhetsperspektivet och leda utsedda medlemmar/team i förändringsarbetet.

Du kommer att tillhöra Utvecklingsfunktionen som är en relativt nybildad funktion med ett brett uppdrag inom verksamhetsstyrning och utveckling. 

I rollen finns förutsättningar för att själv vara med och påverka hur Kommuninvest arbetar med portfölj- och projektstyrning.  

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera och styra projekt från början till slut 

  • Säkerställa rätt resurser till projektet

  • Motivera projektdeltagare och förankra projektet i organisationen

  • Hantera osäkerhet i projektet, bl.a. genom aktiv riskstyrning

  • Hålla beställaren informerad om nuläget och eventuella avvikelser

  • Utföra överlämning av projektets resultat till utsedda mottagare 

  • Genomföra utvärdering och informera om erfarenheterna samt skriva slutrapport

  • Bidra till att utveckla bolagets portfölj- och projektstyrning 

Beskrivning av arbetsuppgifter ska ses som ett stöd i utformandet av rollen. 

Kvalifikationer

Vi förutsätter att du har flerårig erfarenhet av projektledning inom komplexa verksamhetsförändringar och därmed gedigen erfarenhet av förändringsledning. Vi ser att du har en bakgrund av att arbeta med samordning av breda utvecklingsprojekt både på strategisk och operativ nivå. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsutveckling och processorientering. Vi ser gärna också att du har arbetat med större IT-projekt och drivit projekt som en del av en portfölj. 

För att kunna leverera ett bra resultat och trivas i rollen förutsätter vi att du är en drivande problemlösare med en god dokumenterad kommunikativ förmåga. Du har utvecklade ledaregenskaper med en förmåga att skapa engagemang så att gemensamma mål nås. Som person är du nytänkande, nyfiken och kan snabbt skifta fokus och sätta dig in i nya frågor. Du är en strukturerad person med en vana att identifiera och analysera risker/problem och föreslå lösningar. 

Relevant akademisk examen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten samt goda språkkunskaper i svenska och engelska gällande både tal och skrift är krav.

Vi erbjuder

Vi skulle kunna berätta om hur måna vi är om att våra medarbetare har en hållbar vardag. För det är vi. Vi vill att våra medarbetare ska kunna kombinera sitt arbete med fritid och föräldraskap som ett led i vårt arbete för en hållbar vardag och erbjuder därför bland annat flexibel arbetstid, 6 timmar arbetsdag, -dag före röd dag och minst 28 dagars semester.

Vi skulle också kunna berätta om vilka roliga, kompetenta och utvecklingsorienterade kollegor du kommer få. För det får du! Mycket tid avsätts varje år till planering och genomförande av kompetenshöjande insatser för alla medarbetare. Däribland en obligatorisk medarbetarskaps utbildning där bolagets värderingar och kultur lärs ut. Vi tycker att det är viktigt att alla våra medarbetare förstår hur den egna insatsen bidrar till den övergripande visionen, att vara världens bästa organisation för kommunal finansförvaltning.

Vi skulle även kunna berätta om alla insatser vi gör för att försäkra oss om att du har en bra arbetsmiljö fysiskt och digitalt. Som 3000kr i friskvårdsbidrag, sex kiropraktorbesök/år, förebyggande företagshälsovård, Wellify, förhållningsregler för möten, en gemensam vokabulär med mera.

Istället för att vi ska berätta om allt det, får du gärna ta referenser på oss. När vi ber om dina referenser, får du ta referenser på oss också. Du får kontaktuppgifter till blivande kollega och eller chef för att stämma av eventuella frågor du har och hur det är att arbeta på Kommuninvest.

Du kan också läsa mer om Kommuninvest som arbetsgivare här.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Praktikaliteter

Urvalsprocess inkluderar arbetspsykologiskatester och intervjuer. Vi intervjuar löpande så vänta inte med din ansökan. 

Dela detta jobb

Projektledare för välfärden

Kommuninvest i Sverige AB