ekonomijobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Ekonomijobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Projektinriktad Redovisningsekonom till Skandia

Företag Prodiem
Ort
Utgår

2022-02-17

Ansök nu

Projektinriktad Redovisningsekonom till Skandia

Kundlogotyp

Skandiakoncernen genomgår ett övergripande förändringsarbete inom Finance med syfte att skapa en modern organisation med en målsättning att framtidssäkra verksamheten och skapa förutsättningar för att arbeta med en högre flexibilitet (vid förändringar i affär och regelverk). Inom Finance Operations, där vi är ansvariga för legal finansiell rapportering, arbetar vi med målsättningen om en standardiserad och effektiv finansiell rapportering med hög kvalité i leveranser. Förflyttningen omfattar allting från process, arbetssätt, information och systemlösningar.

Har du ett brinnande intresse för effektivisering och en vilja att utveckla moderna arbetssätt inom bokslut och rapportering? Om du är en engagerad och ansvarstagande lagspelare med stor professionell kapacitet inom bokslut och finansiell rapportering kan du vara personen vi söker! Här får du möjlighet att arbeta i ett bolag med varm företagskultur och starkt driv, med ett gemensamt framåttänk.

Detta söker vi

Rollen som Projektinriktad Redovisningsekonom har en central roll i den förändringsresa som Skandia står inför. Du tillhör avdelningen Finance Operations och kommer att arbeta med projektarbete kopplat till bokslutsprocess och finansiell rapportering. Din roll kommer innebära att hålla ihop delar inom projekten, driva dem från start till mål samt bidra med egen kompetens i förflyttningen. Du kommer att arbeta tillsammans med övriga medarbetare inom Finance Operations där arbetsgrupperna kommer variera både i storlek och sammansättning av kompetens beroende på leverans.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter utgår från Skandias förändringsresa som bland annat innebär implementering av nytt ekonomisystem. Rollen är bred men dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär bland annat:

  • Delta i utvecklings- och förvaltningsuppdrag för att utveckla, förbättra och integrera.

  • Vara med och säkerställa leveranser kopplat till bokslut och rapportering.

  • Kravställa och testa redovisningsflöden vid förändringar i affär, system och regelverk samt säkerställa att nyss nämnda krav genomförs.

  • Säkerställa att god intern kontroll uppfylls vid införande av nya system eller vid förändringar i befintliga system.

  • Driva och delta i komplexa utredningar inom bokslut och rapportering.

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk utbildning motsvarande civilekonom. Du har minst 5 års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna från en större ekonomifunktion, alternativt har du arbetat som revisor under flera år och granskat stora processer och volymer. Vi ser gärna att du har flera års erfarenhet från att ha arbetat med bokslut och rapportering samt varit med om en implementation av nytt ekonomisystem. Det är meriterande om du har erfarenhet från den finansiella sektorn. För rollen krävs det att du behärskar engelska i både tal och skrift.

Du som person

För att trivas i rollen ser vi att du har ett genuint intresse och kunnande inom bokslut och rapportering. Vi söker dig som är nyfiken och har viljan att förstå, utveckla och kvalitetssäkra redovisning- och rapporteringsflöden samt processer. Du besitter en god analytisk förmåga, drivs av utmaningar och av att hitta lösningar. Du kommer att vara delaktig i olika projekt inom verksamheten, varpå vi lägger stor vikt vid en god samarbetsförmåga och viljan till att arbeta mot gemensamma mål. Det är viktigt att du dels är trygg i att driva på i sakfrågor, dels att du har förmågan att lyfta blicken och ta in det breda perspektivet. Slutligen är du prestigelös, har bra kommunikativ förmåga, arbetar strukturerat och är bekväm med att hantera ett högt tempo, liksom med att arbeta i projekt med olika långa tidshorisonter.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Vid frågor kontaktar du Agnes Hallén på Prodiem, tfn 073-388 22 62 eller Vilda Cygnaeus, tfn 070-557 96 06.

Välkommen med din ansökan!

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!

Läs mer om företaget på https://www.Skandia.se

 

 

Dela detta jobb

Projektinriktad Redovisningsekonom till Skandia

Prodiem