ekonomijobb.se

loga

Projektekonom

Företag Riksbyggen
Ort
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Projektekonom

Vi söker nu en projektekonom till affärsområde Fastighetsförvaltning Ombyggnad. Ombyggnadsaffären är ett tydligt satsningsområde med tillväxtambitioner så vill du vara med och växa med oss så sök!

Har du erfarenhet av att arbeta som ekonom inom fastighet- eller byggbranschen? Är du van vid att driva affären framåt i projekt samt stötta dina projektledarkollegor i ekonomifrågor? Är du en social och förtroendeingivande person som arbetar proaktivt med riskanalyser? Då är det kanske dig vi söker för den här tjänsten!

Vad ska du göra?
Som projektekonom hos Riksbyggen har du en viktig och variationsrik roll inom ombyggnadsaffären.

Du har ett nära samarbete med projektledare i ombyggnadsprojekt och stöttar dessa i ekonomiska frågor i projekten exempelvis i form av prognostisering av projekt. Emellanåt behandlar du frågeställningar som rör moms-, finansierings- och skattefrågor, även om det inte tillhör de dagliga arbetsuppgifterna. Som projektekonom bevakar du proaktivt projektets ekonomi, hanterar balans- och resultaträkning. Du gör analyser, tar fram nyckeltal och rapporter samt uppföljning och slutredovisning av projekten. Tillsammans med övriga ekonomer utvecklar du den ekonomiska processen inom ditt affärsområde och arbetar emellanåt med specifika utvecklingsprojekt beroende på verksamhetens utvecklingsbehov.

Du kommer att ha din placering på Kungsbron Stockholm och rapporterar till Affärschef Ombyggnad.

Vem är du?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och har erfarenhet av att arbeta med redovisning, budget-, planerings- och uppföljningsfrågor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete på ett bygg- eller fastighetsbolag. Det är även meriterande om du har arbetat med bostadsrättsföreningar och har kunskap om bygg- och fastighetsekonomi. Detta är inte ditt första jobb utan du har minst 2-3 års erfarenhet från tidigare roller.

Som person är du noggrann, strukturerad, tar egna initiativ och har en högt utvecklad känsla för kvalitet. Du är en kommunikativ och pedagogisk person som är van vid att skapa goda relationer och som kan hitta nya vägar för samarbete och samsyn. Vi tror att en av dina drivkrafter är att tillsammans med dina kollegor gå mot gemensamma mål och resultat. Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet, framförallt i Excel är ett krav.

Vad erbjuder vi dig?
Riksbyggen är ett rikstäckande och ekonomiskt välmående företag med en verksamhet som bygger på starka värdegrunder. För att trivas bör du dela dessa grundläggande värderingar som bygger på samhällsutveckling, att sätta människor i centrum och att verka för en hållbar utveckling.

Vi erbjuder dig utmanande, stimulerande och utvecklande arbetsuppgifter i ett kreativt arbetsklimat, med möjlighet till kompetensutveckling och stor möjlighet att vara med och påverka. Riksbyggen erbjuder goda karriärmöjligheter internt.

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka! Riksbyggen tillämpar provanställning. 

Kontakt
Vid frågor kontakta Alexander Eklöw på telefon 073-0757808

Ansökan senast söndagen den 7e december 2020. Dock kan tjänsten komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så dröj inte med ansökan

Dela detta jobb

loga
Projektekonom

Riksbyggen