ekonomijobb.se

Projektcontroller – Vattenfall Services, Sundsvall/Sollefteå

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-25

Ansök nu

Projektcontroller – Vattenfall Services, Sundsvall/Sollefteå

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

 

Affärsområde Södra Nord servar, underhåller och bygger lokalnät till några av Sveriges största elnätsägare. Vi växer och söker nu en projektcontroller till vår verksamhet. Vill du vara med och utveckla affärsområdets resa framåt?

 

Din roll som Projektcontroller

Som projektcontroller kommer du att vara affärsområdets starka stöd i arbetet med ekonomisk uppföljning, ekonomisk planering och rapportering i system. Under året är du sammanhållande för budgetarbete och prognosgenomgångar. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att genomlysa verksamheten för att optimera arbetssätt eller processer ur ett ekonomiskt perspektiv. Du kommer ha ett nära samarbete med affärsområdeschefen, avdelningschefer, projektledare och projektstöd.

 

Du medverkar till att skapa ordning och reda vid projektstart, uppföljning och avslut. Du tolkar och drar slutsatser av information i vårt ekonomisystem såväl som vårt ärendehanteringssystem.

 

Hos oss får du en gedigen introduktion och blir snabbt en viktig nyckelspelare i affärsområdets ledningsgrupp. Du rapporterar till affärsområdeschefen och resor förekommer då vi i ledningsgruppen är placerade spritt inom affärsområdet.

 

Dina kvalifikationer

• Ekonomutbildning med inriktning företagsekonomi och/eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

• Erfarenhet inom entreprenadbranschen

• Flytande svenska i tal och skrift

• B-körkort

 

Du har erfarenhet av ekonomiskt arbete som bokslut, budgetering, har god kännedom av succesiv vinstavräkning och regler kring K3. God datorkunskap och är skicklig på att söka och värdera information. Van att arbete i olika system, gärna SAP.

 

För att lyckas med rollen har du ett starkt sinne för affärer och förståelse för företagsekonomi. Som person är du strukturerad, pedagogisk och självgående. Du tycker om att utmana dig själv, trivs med ett stort ansvar och att leda och utbilda andra. Du har ett starkt driv, får saker att hända och värdesätter tydlig kommunikation.

 

Mer information

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Cecilia Geijer, 070-233 14 66. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Johanna Marklund, 070-307 84 82.

 

Fackliga representanter för denna tjänst är: Sven Johannesson Unionen, Johan Larsson (Hallsberg) SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Anders Landqvist (Nyköping) Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00.

 

Placeringsort: Vi söker en person i området Sundsvall, Hudiksvall eller Sollefteå med omnejd. Ange önskad placeringsort i din ansökan.

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

 

Så här ansöker du

Förbered ett CV och ett personligt brev; i ditt CV är det viktigt att det tydligt framgår bostadsort, utbildning och relevanta erfarenheter. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Inga ansökningar tas emot via mail.

 

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast den 25 oktober 2020!

 

Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet. Bland våra kunder hittar du nät- och energibolag, industrier, kommuner, landsting och entreprenadbolag. I Sverige har vi drygt 2 000 medarbetare på ett 90-tal orter. Våra verksamhetsområden är byggnation – underhåll – konsulttjänster. Läs mer om våra tjänster på www.vattenfallservices.se

 

Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats!

 

Följ oss gärna

Linkedin – Vattenfall Services Nordic AB

Instagram – Vattenfallservices

Dela detta jobb

Projektcontroller – Vattenfall Services, Sundsvall/Sollefteå

Vattenfall AB