ekonomijobb.se

logga

Projektcontroller

Företag Jurek
Ort
Kategorier
Utgår

2020-10-09

Ansök nu

Projektcontroller

Är du controller eller ekonom som vill arbeta i en organisation som präglas av stort miljöfokus och hög trivsel? Vi söker dig som vill ha ett självständigt, omväxlande och stimulerande jobb med stor utvecklingspotential till en nyinrättad tjänst som projektcontroller.

Vår kund står inför omfattande investeringar och ombyggnationer de närmaste åren, Den intensiva investeringsfasen ställer stora krav på ett ekonomisk stöd till projektledarna och därför inrättas en ny roll som projektcontroller på avdelning för verksamhetsstöd.

Är du den vi söker? 

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som projektcontroller ansvarar du för uppföljningen av ekonomin i investeringar från idé till färdig anläggning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Agera stöd till projektledarna gällande ekonomin i investeringarna
• Vara delaktig i att utveckla projektverktyget
• Avsluta projekt i ekonomisystemet
• Utveckla arbetet med kassaflödet i investeringarna
• Delta i arbetet med strategiska investeringsplaner
• Delta i budget- och prognosarbetet för investeringar
• Utveckla anläggningsregistret
• Följa upp investeringsbesluten

Du kommer att ingå i avdelningen för verksamhetsstöd där bland annat ekonomichef och redovisningsansvarig arbetar. Du har även ett nära samarbete med vår projektkoordinator som är ett administrativt stöd till de 9 projektledare som finns på plats i dag. I samarbete med ekonomichef innebär rollen som projektcontroller ett stort eget ansvar med stora befogenheter och har en betydande ekonomisk relevans för förbundet i stort. Eftersom tjänsten är nyinrättad finns det även en stor möjlighet att forma och utveckla den framöver.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har 1-3 års erfarenhet av att arbeta som projektcontroller inom bygg och anläggning, samt har en högskoleutbildning i ekonomi med inriktning mot ekonomistyrning, eller annan likvärdig utbildning som är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom infrastrukturområdet samt tidigare arbetat med anläggningsregistrering. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är en förutsättning för tjänsten.

Personliga egenskaper

För att trivas bra i denna roll tror vi att du har en vilja och förmåga att ta ansvar för och driva dina frågor framåt. Rollen innebär många kontaktytor, därför är det bra om du tycker om att samarbeta och har förmåga att kommunicera och förklara på ett pedagogiskt sätt. Vi ser även att du har förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt.

Ansökan och mer information

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria von Sterneck på telefon 073-70 771 70 eller via e-post: maria.vonsterneck@jurek.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Projektcontroller

Jurek