ekonomijobb.se

Projektadministratör

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Projektadministratör

Vi söker nu en erfaren projektadministratör som genom operativt stöd skapar förutsättningar för en smidig administrativ process i investeringsprojekt. Våra investeringsprojekt bygger infrastruktur för kollektivtrafiken i Region Stockholm för att möta behoven i ett växande Stockholm.

Om tjänsten
Som projektadministratör stöttar du program- eller projektledare och program/projektmedlemmar i administrativa processer. Det kan röra sig om resursanskaffning, introduktion av nya projektmedlemmar, information till program/projektorganisationen, arbete i olika projektverktyg, att ansvara för kallelser och annan mötesdokumentation samt ekonomisk administration kopplad till projekten. I ditt dagliga arbete rapporterar du direkt till projektledare/delportföljledare/programledare. I linjeorganisationen tillhör du sektion Tunnelbana Fordon & Trafikstyrning och din linjechef är Biträdande sektionschef.

Du får bland annat jobba med:

 • Hantering av konsultinköp

 • Dokumenthantering

 • Beställning av IT-behörigheter och hårdvara

 • Mötesbokningar och resebokningar

 • Kontorsansvar såsom aktiviteter kopplade till mötesrum och om det är aktuellt med externt projektkontor

I rollen som projektadministratör har du möjlighet att aktivt bidra med förbättringar till projekten, sektionen och avdelningen. Du kommer att vara en del av avdelningens administratörsnätverk och tillsammans bidrar ni till att det administrativa stödet inom trafikförvaltningen utvecklas. Inom sektionen finns det fler erfarna projektadministratörer med vilka du kontinuerligt interagerar och samarbetar med.

Vad vi kan erbjuda dig
Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter
Vi söker en proaktiv, nyfiken och erfaren projektadministratör som vill ta det administrativa ansvaret inom ett eller flera större projekt. Du tycker om att växla mellan uppgifter och har en förmåga att skapa struktur i arbetet.

För att axla rollen som projektadministratör tror vi att du är självgående, att du kan ta initiativ när det behövs och att du har ett lösningsorienterat angreppssätt. Då arbetet innebär många kontakter är samarbetsförmåga och förmåga att bevara goda relationer en viktigt.

Vidare har du:

 • Minst gymnasial examen, med relevant inriktning

 • Erfarenhet av att arbeta i projektform

 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av tidigare administrativt arbete

 • Kunskap om administrativa stöd/verktyg – och ekonomisystem, ex. Agresso, Projectplace, Platina

 • God vana av Office-paketet och du behöver ha erfarenhet av dokumenthanteringssystem, tex Platina

 • Mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift i svenska

Det är meriterande om du även har erfarenhet av Projektmetodikkurs eller Projektkunskapscertifiering, t.ex. IPMA nivå D, PMI-CAMP.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan
Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. 

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Annika Skogetun, tfn 070-786 16 35. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 15 augusti.

Vi kommer ha begränsade möjligheter att svara på frågor under sommaren.

Vi ser fram emot din ansökan!

Dela detta jobb

Projektadministratör

Trafikförvaltningen, Region Stockholm