ekonomijobb.se

Projektadministratör

Ort
Kategorier
Utgår

2021-02-26

Ansök nu

Projektadministratör

Vi söker nu en erfaren projektadministratör som genom operativt stöd skapar förutsättningar för en smidig administrativ process i några av våra större projekt. Våra investeringsprojekt bygger ut kollektivtrafiken i Regions Stockholm för att möta behoven i ett växande Stockholm. Bland de aktuella projekten finns bland annat: Roslagsbanans utbyggnad, Saltsjöbanans upprustning, Spårväg Syd samt Roslagsbanans utbyggnad till City.

Om tjänsten

Som projektadministratör stöttar du program- eller projektledare och program/projektmedlemmar i administrativa processer. Det kan röra sig om resursanskaffning, introduktion av nya projektmedlemmar, information till program/projektorganisationen, arbete i olika projektverktyg, att ansvara för kallelser och annan mötesdokumentation samt ekonomisk administration kopplad till projekten. Du rapporterar direkt till projektledaren, alternativt till programledaren.

Du får bland annat jobba med:

 • Hantering av konsultinköp

 • Dokumenthantering

 • Beställning av IT-behörigheter och hårdvara

 • Mötesbokningar och resebokningar

 • Kontorsansvar såsom aktiviteter kopplade till mötesrum och om det är aktuellt externt projektkontor.

I rollen som projektadministratör har du möjlighet att aktivt bidra med förbättringar till programmen/projekten, sektionen och avdelningen. Du kommer att vara en del av avdelningens administratörsnätverk och tillsammans bidrar ni till att administratörsarbetet inom trafikförvaltningen utvecklas.

Inom Sektion Portfölj Lokalbanor Järnväg finns det 2 andra erfarna projektadministratörer med vilka du kontinuerligt interagerar och samarbetar med. Förutom det har du ett nätverk av över 15-tal andra projektadministratörer inom avdelningen som du alltid har möjligheten att söka för stöd och kommer säkert vara den som delar med dig.

Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort

 • Löneväxling till pensionen

 • Flextid

 • Goda möjligheter till kompetensutveckling

 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.

Vad vi söker efter

Vi söker en proaktiv, nyfiken och erfaren projektadministratör som vill ta ett större administrativt ansvar inom ett eller flera större projekt. Du tycker om att växla mellan uppgifter men har samtidigt en förmåga att skapa struktur i arbetet.

För att axla rollen som projektadministratör tror vi att du är van vid att agera självgående, att du kan ta initiativ när det behövs och att du har ett lösningsorienterat angreppssätt. Då arbetet innebär många kontakter är samarbetsförmåga och förmåga att bevara goda relationer en viktig egenskap.

Vidare har du:

 • Minst gymnasial examen, med relevant inriktning

 • Erfarenhet av att arbeta i projektform

 • Minst 5 års dokumenterad erfarenhet av tidigare administrativt arbete

 • Kunskap om administrativa stöd/verktyg – och ekonomisystem, ex. Agresso, Projectplace, Platina

 • God vana av Office-paketet och du behöver ha erfarenhet av dokumenthanteringssystem, tex Platina

 • Mycket god kommunikationsförmåga i både tal och skrift i svenska.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av Projektmetodikkurs eller Projektkunskapscertifiering, t.ex. IPMA nivå D, PMI-CAMP, samt erfarenhet av dokumenthanteringssystem.

Startdatum enligt överenskommelse.

Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Andrea Kurdik, tfn 08-686 35 17. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Jannica Chinos, tfn 08-686 36 74. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Endast CV önskas.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 26.e februari. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner

Amir Sokolović, SACO, tfn 08-686 3706
Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88

Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Dela detta jobb

Projektadministratör

Trafikförvaltningen, Region Stockholm