ekonomijobb.se

IP-Only är inne i en stark tillväxtfas där vi ritar om Sveriges fiberkarta. Nu söker vi en Project Controller som vill stötta våra byggledare i fiberutbyggnadsprojekt! 

På IP-Only brinner vi för att alla ska få ta del av och bidra till den digitala världen på samma villkor, och vi är stolta över att få leverera infrastrukturen som gör det möjligt. Vi verkar i en snabbfotad miljö med mycket framåtanda och engagemang, där du som individ får förtroende och möjlighet att direkt bidra till vår fortsatta tillväxt. Vi har kollegor från Malmö i syd till Kalix i norr. I denna roll kommer du att sitta på vårt nya fina kontor centralt på Sveavägen i Stockholm.

Som Project Controller hos IP-Only kommer du fungera som stöd till Regionsbyggchefer samt byggledare för styrning, planering och uppföljning av fiberutbyggnadsprojekt. Resor förekommer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Stötta och styra byggledare i löpande uppföljning av projekt, såsom hantering av entreprenörsfakturor, kostnadskontroll och installationsvolymer
  • Kontroll av ekonomiska kalkyler för investeringsbeslut
  • Delaktig i och kravställare för finansiell projektuppföljning mot entreprenör
  • Samordna och driva budget- och prognosarbetet, rapportering och uppföljning i dialog med regionsbyggchef och byggledarna
  • Följa upp åtgärdsplaner och riskhantering inom projekten för att säkerställa effekter och genomförande
  • Proaktivt genomföra analyser för att bidra till ökad lönsamhet och kvalitet i verksamheten
  • Delaktig i den centrala controllerfunktionens möten, styrning och aktiviteter
  • Säkerställa god intern kontroll, transparens och efterlevnad av regelverk.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom, eller motsvarande, med 2-4 års praktisk erfarenhet av självständigt arbete inom redovisning eller controlling. Du har mycket goda kunskaper i Excel och är inte rädd för att kravställa samt driva budget- och prognosprocesser. Du är bra på att kommunicera på svenska och engelska både i tal och skrift. Vi ser det som en fördel att du har erfarenhet av projektuppföljning inom bygg- och anläggning och om du tidigare arbetat i ekonomisystemet IFS.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självgående, driven och orädd med ett starkt intresse att utveckla och förbättra processer. Du drivs av att vara en del av en förändringsresa där du uppmuntras till att forma och göra skillnad. Vidare är du kommunikativ med en god samarbetsförmåga, är serviceminded och prestigelös. Du arbetar proaktivt och lösningsorienterat genom att vara strukturerad, analytisk och noggrann.

Project Controller till IP-Only

Företag Brightby
Ort
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Dela detta jobb