ekonomijobb.se

logga

Project Controller till Ideell verksamhet

Företag Jurek
Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Project Controller till Ideell verksamhet

Arbetsbeskrivning

Som stöd till de länder där vi har inlett ett partnersamarbete, och till våra handläggare som hanterar projekten, söker vi nu en person med fokus på finansiell uppföljning. Du kommer vara ett nära stöd genom hela projektcykeln från budgetanalys, avtalsförberedelser till analys av ekonomiska rapporter och revisioner. Du kommer främst arbeta gentemot handläggare och landrepresentanter.
Under kommande period är fokus främst på revision av föregående års projekt inom ramen för finansiering från Sida och Radiohjälpen. I perioden sker även framtagande av budgetar och ansökan till kommande år samt avrapportering till Sida. Senare under hösten så sker ett arbete med budget utifrån planering i samband med Sida ansökan.
Den internationella avdelningen genomför f.n. en strategisk förändring i arbetssätt och under hösten så kommer en implementering göras av regionalt finansstöd som kommer at ta över delar av arbete som idag görs genom controllerstöd. Projektcontrollers kommer då i högre grad vara en länk mellan projekten och central styrning via det lokala finansstödet.
Lika viktigt som att du lätt skapar dig en uppfattning om ett stort material och gör en analys är att du har en stor pedagogisk förmåga och på ett enkelt sätt kan beskriva samt dela med dig av dina kunskaper.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Du bistår handläggare med råd i processer kring avtal, budget, finansiell rapportering, revision, riskhantering samt redovisning av integritetsfall. Parter i dessa processer är både våra samarbetsorganisationer i utförande led samt kundens internationella team. Fokus ligger på ett proaktivt arbetssätt där efterlevnad av processbeskrivningar, riktlinjer etc. samt utveckling av utbildningsinsatser är centrala.
  • Du driver processer kring verksamhetsplanering, internrapportering och bokslut.
  • Du ansvarar för att bedöma partners finansiella kapacitet, eventuella risker samt ge rekommendation kring möjliga förbättringsområden
  • Du ger stöd, coaching och utbildning avseende bedömning av finansiell kapacitet och de processer som nämns i första punkten. Detta stöd ges huvudsakligen till handläggare inom den svenska verksamheten samt till landrepresentanter i fält

Dina kontaktytor i arbetet kommer främst att vara, övriga controllers, handläggare och de rådgivare som ansvarar för planering, uppföljning, utvärdering och rapportering både i Sverige och i fält. Organisatoriskt så tillhör du controllerfunktionen som sammanlagt består av nio projektcontrollers, tre businesscontrollers och en enhetschef. Funktionens främsta uppgift är att skapa förutsättningar för bra beslutsfattande, effektiva verksamheter och en prioritering av resurser i linje med kundens långsiktiga mål.

Vem är du?

För att lyckas i rollen som projekt controller har du troligen erfarenhet från redovisning och rapportering, och vi kommer se det som meriterande om du har jobbat inom en givarorganisation. Du kommer vara involverad i ett av kundens större projekt där du kommer stötta ordinarie projekt controllers i deras granskning.

Som person trivs du med att jobba tillsammans med andra och har lätt för att ta nya sociala kontakter. Du ser på frågor ur ett brett perspektiv och har lätt för att greppa komplexa frågeställningar. Du är även systematisk, välorganiserad och har en stor dos av tålamod. 

Du erbjuds

Du erbjuds ett konsultuppdrag med start i början av augusti och som förväntas fortlöpa fram till sista november, och för rätt person kan det finnas chans till överrekrytering. Kunde sitter i nya lokaler på söder och jobbar 37,5h/vecka med möjlighet till flex. .

Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsultchef Gabriel Spennare via mail: gabriel.spennare@jurek.se

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi

Dela detta jobb

logga
Project Controller till Ideell verksamhet

Jurek