ekonomijobb.se

BAE Systems Bofors AB

Vill du ta ansvar för ekonomi och uppföljning i fleråriga komplexa kontrakt i ett globalt företag inom försvarsindustrin där målet är – att vara bäst i världen. För ett längre konsultuppdrag söker vi nu dig som vill vara den sammanhållande länken för att  projektens finansiella mål efterlevs. 

Uppdraget förväntas starta omgående fram till årsskiftet med goda chanser till förlängning.

BAE Systems Bofors AB

BAE Systems är en världsledande internationell högteknologisk koncern som utvecklar framtidens försvarssystem. Koncernen har fler än 84500 anställda och representeras i Sverige av affärsenheterna Weapon Systems och Vehicles med verksamhet i Karlskoga, Örnsköldsvik, Stockholm och Linköping.

Bakgrund

Till avdelningen för Project Accounting söker BAE nu en Project Controller med placeringsort Karlskoga. Mycket av den verksamhet som bedrivs inom BAE:s affärsområden genomförs i stora och långa projekt. Som Project Controller erbjuds du ett utmanande och stimulerande arbete i något avBAE:s projektteam och du blir också en viktig spelare under offertfasen med ansvar för kalkylering. Du kommer att ingå i ett team om totalt sju personer.

Ansvar och arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för den finansiella delen i projekten, arbetet bedrivs i nära samarbete med projektledaren för de olika projekten.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

  • Tillhandahålla det stöd projektledaren behöver för att styra projektet mot uppsatta finansiella mål och att leverera efterfrågad finansiell projektrapportering.
  • Styra, följa upp och månatligen rapportera projektets finansiella status i projekt och styrgrupp.
  • Delta vid offertarbete och säkerställa att vi följer företagets policys och riktlinjer samt vid behov, delta i kontraktsförhandlingar.
  • Hantera både externa och interna finansiella revisioner.
  • Aktivt arbeta i de olika faserna av projektens budgetarbete.

I den här tjänsten trivs du som vill kombinera din ekonomiska kompetens med en nyfikenhet för teknik. Vi jobbar med högteknologiska produkter vilket innebär att du får möjligheten att arbeta nära tekniken i en roll där du är med och levererar komplexa projekt i en internationell miljö.

Kvalifikationer

Du har högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Det finns olika bakgrund och kompetenser i  teamet och BAE är därför öppna och intresserade av att fortsätta bredda förmågor inom avdelningen. Ytterligare efterfrågad kompetens:

  • En god förmåga att förstå kostnader och kostnadsdrivare är viktigt för att nå framgång i rollen.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.
  • Du behärskar svenska såväl som vårt koncernspråk engelska i både tal och skrift.
  • Det är meriterande om du kommer ifrån en tjänst som Project Controller liksom innehar kompetens i affärssystemet SAP.

Som person är du drivande, flexibel, har förmågan att engagera din omgivning samt ser möjligheter och lösningar på de olika frågeställningar du ställs inför i vardagen. Då en stor del av arbetet bedrivs i nära samarbete med andra och i en internationell miljö ser vi att du har god kommunikationsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

AxÖ Consulting AB har mer än 70 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök gärna www.axoconsulting.se. Varmt välkommen med din ansökan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Referensnummer 2019/41

Kontakt    
Olle Öijen, 0793373317

Sista ansökningsdag 2019-03-24

Project Controller för ett längre konsultuppdrag

Företag AxÖ Consulting
Ort
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Dela detta jobb