ekonomijobb.se

PROGRAMCONTROLLER TILL RFSL

Vill du vara med och bygga vidare på en stolt historia av kamp för hbtqi-personers mänskliga rättigheter och bidra till ett bättre samhälle? RFSL:s uppdrag är viktigare än någonsin.
Som programcontroller tillhör du ekonomi- och administrationsenheten men arbetar mestadels med RFSL:s internationella verksamhet och ekonomisk uppföljning av deras projekt kopplade till de internationella partnerorganisationerna. RFSL:s internationella verksamhet har expanderat kraftigt de senaste åren och rollen som programcontroller är en nyinrättad tjänst kopplad till det.
Vill du anta det viktiga och spännande uppdraget att arbeta med ekonomiska uppföljning av RFSL:s internationella verksamhet?

Dina huvudsakliga arbetsområden:

  • I samarbete med den internationella enheten strukturera, vidareutveckla och kvalitetssäkra rutiner, processer och mallar inom vidareförmedling av biståndsmedel.
  • Arbeta med lösningar kring vidareförmedling till olika former av organisationer i kontexter som många gånger kan vara komplexa och utmanande.
  • Stödja internationella projektledare vid ansökningar av biståndsmedel, budgetering, uppföljning och finansiella rapporter.
  • Ansvara för utbetalningar till partnerorganisationerna.
  • Ansvara för samordning av årlig revision av de internationella programmen.
  • Kommunikation med partnerorganisationer och givare.
  • Medverka vid resor till partnerorganisationer i syfte att följa upp ekonomisk hantering och internkontroll.
  • Rapportera till ekonomichefen.
  • Internt ekonomiarbete.

Vi erbjuder:
På RFSL är vi en bred skara medarbetare som arbetar med ett gemensamt fokus att göra skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt. Du kommer till en human arbetsplats där vi värnar om varandra, det ska vara kul och trevligt att gå till jobbet. Kontoret har förtroendetid och arbetstiden är flexibel. RFSL är anslutna till Arbetsgivaralliansens kollektivavtal. Vi sitter i nyrenoverade lokaler nära Rådmansgatans tunnelbanestation.

Vem är du?
Vi söker dig som har en ekonomiutbildning eller likvärdiga kunskaper förvärvade genom praktiskt arbete och har erfarenhet av att vidareförmedla bidrag till partners internationellt, inklusive granskning och uppföljning av projekt. Du har erfarenhet från ekonomiarbete inom den ideella sektorn och precis som vi har du ett intresse för hbtqi-frågor. Vidare har du mycket goda kunskaper i Excel och kommunicerar mycket bra engelska i både tal och skrift. Du behärskar svenskan och har du erfarenhet av ytterligare språk, gärna något inom den slaviska språkfamiljen, är det meriterande liksom om du tidigare arbetat med anti-korruptionsfrågor eller hbtqi-frågor.
Vi söker en positiv, noggrann och kvalitetsmedveten person som med lätthet samverkar med andra och bidrar till en positiv stämning på arbetsplatsen. Du är utvecklingsinriktad, kommunikativ, ansvarstagande och har en god förmåga att förklara siffror för andra på ett pedagogiskt sätt. 

Ansökan
Känns detta som en roll för dig? I så fall ser vi fram emot att du registrerar CV och ett motivationsbrev om varför du ska bli RFSL:s nya programcontroller via signerarekrytering.se. Sista ansökningsdag är den 24:e februari, men vänta inte med att skicka in din ansökan eftersom urval och intervjuer sker löpande. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Anna Hultkrantz, 073-834 33 20 eller Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90.

Om RFSL
RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s målsättning är ett öppet och jämlikt samhälle med samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter för hbtqi-personer som för alla andra i samhället. RFSL arbetar lokalt, nationellt och internationellt och är en ständigt växande organisation med cirka 7000 medlemmar och 36 avdelningar spridda över Sverige. RFSL bedriver en mängd olika verksamheter och projekt. Till exempel har RFSL en stödmottagning för våldsutsatta, en utbildnings- och certifieringsverksamhet, stödgrupp och mötesplats för nyanlända och en enhet som arbetar särskilt med hivprevention och hälsa. RFSL:s internationella arbete är också omfattande och vi samarbetar med hbtqi-organisationer i till exempel Östra Europa, Södra Afrika och Södra Asien. RFSL arbetar därutöver med politisk påverkan och opinionsbildning. Läs gärna mer om oss på www.rfsl.se

Om Signera Rekrytering
Signera Rekrytering erbjuder konsulttjänster vid rekrytering av nyckelfunktioner inom politikerstyrda och idéburna organisationer. Vi arbetar inte som andra rekryteringsföretag – vi åtar oss uppdrag helt skräddarsydda efter våra kunders behov.

PROGRAMCONTROLLER TILL RFSL

Ort
Kategorier
Utgår

2020-02-24

Ansök nu

Dela detta jobb