ekonomijobb.se

logga

Product Manager Contract Financing

Företag PayEx Sverige AB
Ort
Utgår

2021-08-31

Ansök nu

Product Manager Contract Financing

Starka tillsammans - Bli en av oss

Som en av Nordens främsta experter på kompletta betallösningar, finansiering och fakturering kan vi erbjuda en stimulerande och kreativ arbetsmiljö. Vi är öppna för nya idéer och arbetssätt samtidigt som vi alltid strävar efter att göra det enkelt och lätt för våra kunder. 

Hos oss kan du utveckla din kompetens tillsammans med engagerade ledare och kollegor. Vill du utmanas i din yrkesroll och arbeta i en stark gemenskap där vi tar hand om varandra, samtidigt som vi visar varandra uppskattning är vi rätt arbetsplats för dig. 

Produktavdelningen inom PayEx Ledger & Factoring består av ca 20 medarbetare i tre tjänsteområden (Invoice, Account och Collection) som ansvarar för tjänster, produkter och funktioner på samtliga marknader. Inom avdelningen finns också en stödfunktion med fokus på Projektledning, Compliance och Risk.

Inom tjänsteområdet Account, med ansvar för kontobaserade tjänster så söker vi dig som vill arbeta som Product Manager med ansvar för Contract Financing, vår bransch- och kundanpassade nordiska lösning för Retail Finance där vi ser hög tillväxt och stor potential. Som Product Manager hos oss behöver du ha drivkraft och engagemang för att hjälpa oss att förvalta och utveckla tjänsten vidare då den är en viktig del av PayEx strategi och affärsplan.

Är du en nytänkande, kreativ och modig person som vill ta chansen att växa med en av Nordens främsta på betallösningar? Med rätt bakgrund och inställning har vi utmaningen för dig. 

Vi är mer än en standardlösning och vi tar hand om våra kunders fakturahantering och finansiering på ett sätt som är anpassat efter kundens behov. Vår framgång beror till stor del på att vi har engagerade och kompetenta medarbetare som tar ett stort ansvar. 

Mer om jobbet Som Product Manager har du möjlighet att utmana dig själv utifrån en helhetsförståelse, dvs både ur ett marknads-, tjänste- och lönsamhetsperspektiv. Du (med stöd av Head of Product Account) kommer att ansvara för strategi, planering, utveckling och hantering av tjänsten Contract Financing.

Vi arbetar utifrån en tjänste-roadmap och som en del av arbetsmetoden kommer du att vara den samordnande parten med resten av organisationen när vi vidareutvecklar tjänsten och tar fram ny funktionalitet. Du måste trivas med att göra externa analyser och hålla dig uppdaterad kring marknadstrender, utvärdera olika branscher, målgrupper, konkurrenter och nya tekniska lösningar. 

Du kommer ha stor möjlighet att påverka hur PayEx arbetar och utvecklas internt. Du måste ha god förståelse för teknik samt kunna fatta strategiska beslut utifrån vad som ger mest värde för både kund och PayEx. Du, tillsammans med ditt krossfunktionella team med deltagare från andra avdelningar, hjälper till att definiera krav, mål och aktiviteter som säkerställer kvaliteten på hela leveransen. 

Vi letar efter dig som: Har har en bakgrund inom Tjänste-/Produktutveckling och brinner för funktioner och innovation med användare och behov i fokus. Du kommer att arbeta nära IT-arkitekter och utvecklare, så det är en fördel om du har arbetat i liknande roller tidigare. Vidare ser vi nedan erfarenheter och kompetenser som är viktiga för att lyckas i rollen:

 • Erfarenhet av produktägande eller utveckling av produkter och tjänster

 • Högskole-/universitetsutbildning inom relevant område

 • Mycket goda kunskaper i svenska eller norska samt engelska i både tal och skrift

 • Det är bra om du sedan tidigare har erfarenhet av att arbeta med våra nordiska grannländer 

 • Erfarenhet av abonnemangs-, kontotjänster och relevanta finansieringstjänster är meriterande, oavsett om den erfarenheten kommer från arbete med försäljning av tjänster/hårdvara, med betallösningar eller med konsumentkrediter

Vi tror även att de är bra om du har:

 • God kommersiell förståelse och stort fokus för det bakomliggande behovet och vilken nytta som tjänster och produkter ger

 • Förmåga att se såväl detaljer som hur olika delar påverkar helheten och kan omsätta strategier till konkreta krav för leverans av funktioner, produkter och tjänster

 • Kan hantera flera parallella aktiviteter och perioder av hög arbetsbelastning

 • Du är kommunikativt säker och är involverande 

 • Förmåga att skapa goda relationer och samarbeten för att uppnå mål och resultat både internt med enskilda kollegor och som informell ledare i krossfunktionella team, samt mot samarbetspartners, kunder och leverantörer

 • Stark genomförandekraft och drivs av att utveckla och optimera funktioner, produkter och tjänster

Vad kan vi erbjuda dig?

Tillsammans med drivna och inspirerande kollegor får du vara med på en spännande resa med att vidareutveckla en unik tjänst med stor potential mot många branscher på den nordiska marknaden. I rollen som Product Manager kommer du vara central i detta arbete och därigenom ha stora möjligheter att påverka PayEx framgång på ett mycket konkret sätt.

Vill du bli vår Product Manager ? Skicka din ansökan redan idag! 
Tjänsten är på heltid med start 2021-09-01 eller enligt överenskommelse.  
Placeringsort: Stockholm, Visby eller Oslo

Sista ansökningsdag är 2021-08-31. Ansökningarna behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. 

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta Martin Hultman, Head of Product Account: martin.hultman@payex.com0498 – 20 20 45eller Jonas Hed, Head of Ledger & Factoring Products, jonas.hed@payex.com0498 – 20 29 33

Fackliga kontakter: Finansförbundet: Heidi Larsson +46 498-20 97 58  samt SACO: Sofia Enekvist +46 498 20 77 84 

Vi har redan valt våra rekryteringskanaler och undanber oss därför kontakt från externa rekryteringsfirmor och annonsförsäljare. 

PayEx är en av Nordens främsta leverantörer av kompletta betallösningar, finansiering och fakturering och består av två affärsområden: PayEx Ledger & Factoring och Swedbank Pay.

PayEx Ledger & Factoring är namnet på affärsområdet inom PayEx som erbjudande tjänster inom konton-, faktura- och reskontrahantering, billing och rating, inkasso, kredithantering och finansiering. 

Vi drivs av innovationskraft och vår strävan efter att hjälpa människor, företag och samhällen att växa. Idag är vi ett av de ledande företagen inom betallösningar med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Något som inte hade varit möjligt utan våra engagerade och kompetenta medarbetare! Vår verksamhet genomsyras av våra värderingar – Öppen, Enkel och Omtänksam i allt vi gör.

Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer.

Dela detta jobb

logga
Product Manager Contract Financing

PayEx Sverige AB