ekonomijobb.se

Portföljförvaltare - Vattenfall Eldistribution AB

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-09-26

Ansök nu

Portföljförvaltare - Vattenfall Eldistribution AB

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
  
Rollen som Portföljförvaltare
Den här rollen tillhör vårt projektkontor. Projektkontoret finns till för att skapa goda förutsättningar för effektiva projektgenomföranden, samt att stödja beslutsfattaren i förvaltning av den operativa investeringsportföljen. Avdelningen består idag av 12 medarbetare som alla är specialister inom de områden som Projektkontoret stödjer verksamheten med. Några exempel på områden är; projektstyrning och projektstyrningsmetodik, verksamhetsutveckling, informationsägarskap, tid- och resursplanering, HSSEQ, samt portföljförvaltning. Avdelningen tillhandahåller dels operativt stöd som verkar från linjeorganisationen och dels stöd som resursförsörjare till vår projektverksamhet som genomför och planerar våra anläggningsinvesteringar.
  
Exempel på huvudsakliga arbetsuppgifter:
Den primära uppgiften i rollen är att:
Säkerställa att vi tar oss till de investeringsmål som vi har satt upp för vår verksamhet inom aktuell planeringsperiod.
För att kunna möta den primära uppgiften i rollen arbetar vår portföljförvaltare med följande ansvarsområden:

Förvalta Operativ Investeringsportfölj.
Sammanhållande för aggregerad information beträffande investeringsprojekten.
Kravställning på SAP-PPM.
Föredragande vid vår investeringsuppföljning av den operativa portföljen på våra ledningsgruppsmöten.
 

Vi söker dig som

  • Har en relevant högskoleutbildning (minst 180 hp) inom till exempel industriell ekonomi, företagsekonomi, alternativt annan utbildning eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

  • Har flera års erfarenhet av controlling, redovisning och konsolidering av data.

  • Är van att arbeta i SAP, Excel och övriga Officepaketet.

  • Har goda kunskaper i att hantera och presentera stora datamängder.

  • Talar och skriver svenska obehindrat.

  • Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är trygg, stabil och har självinsikt. Du kan behålla lugnet i pressade situationer och har en god förmåga att prioritera på ett effektivt sätt. Då arbetar bra med andra människor och har en god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.. Slutligen så söker vi dig som fattar snabba beslut och agerar utifrån dessa, utan att tumma på kvalitén i det du levererar.

  
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
  
Övrig information
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef Fredrik Brynielsson, tfn 070-724 58 54. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Emma Nytell, tfn 073-088 59 10, emma.nytell@vattenfall.com.
  
Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00
  
Befattning: Project Manager Associate
Placeringsort: Luleå, Trollhättan eller Solna
  
Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev senast 26 september 2021.
  
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  
Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: https://www.vattenfalleldistribution.se/
 
#LI-JM1

Du kommer bidra till att förbättra elektrifieringen i samhället och möjliggöra ett fossilfritt liv.

“The variety in my job makes it really interesting. As an engineer I enjoy working things out and doing calculations, but I also get to work closely with customers.”

Kajsa Roxbergh

Business Developer, Network Solutions, Stockholm

Referensnummer: DS-00907

 

 

Dela detta jobb

Portföljförvaltare - Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall AB